„Roostes ma kindlasti ei olnud. Lume- ja suusatunnetus tuleb juba paari ringiga tagasi. Trikid ei kao ka ju vähapeal ära,“ tõdes Sildaru võidu järel, et ta tundis end rajal igati mugavalt.

Võistluse lõpp läks lõpuks aga päris põnevaks, kui 93,75 punktiga juhtinud Sildarut hakkas kimbutama hiinlanna Eileen Gu. Gu sai viimase laskumise eest lõpuks 93,25 punkti ja see andis talle teise koha.

„Alati on väga raske mõelda, mida kohtunikud mõnest esitusest arvavad. Seda eriti juhul, kui keegi teeb väga hea sõidu. Ikka oli oht, et ta läheb minust mööda. Eks see punktide ootamise osa on ikka kõige hullem,“ tõdes Sildaru Delfi Spordile, et närv tuli ikka sisse.

Võistlusrajal eestlanna sel korral endast päris maksimumi siiski välja ei pigistanud, kuna treeningutel ei saanud ta kõike soovitut proovida.

„Esimene päev oli rajaga tutvumiseks. Teisel tahtsin võistlussõidu lukku saada, kuid tugeva tuule tõttu see ei õnnestunud. Täna hommikul ei olnud ka tingimused kõige paremad ja harjumine võttis aega. Seega otsustasime, et ei ole mõtet kõige raskemat kava punnitada,“ märkis kuldmedali võitnud eestlanna, et tegelikult tegi ta oskuste mõttes veidike lihtsama kava.

Juba pühapäeval X-Mängudele

Sel korral oli Sildarut treenerina abistama poiss-sõber Mihkel Ustav. Seni ikka Sildaru kõrval olnud isa Tõnis on praegu Henry'ga Šveitsis Laax'is laagris. Sildaru sõnul see muudatus tema esitust ei mõjutanud.

„Väga teistmoodi ei olnudki. Treenime Mihkliga ikka samamoodi ja võistlusel tulid ka asjad välja,“ tunnistas Sildaru, et koostöö Ustaviga tema hinnangul sujub.

Võrreldes eelmiste suurte võitudega sai Sildaru sel korral eestlastelt palju suuremat tähelepanu. Nimelt on Lausanne'is ka suur hulk teiste alade sportlasi ning ka fänne. „Nii palju eestlasi ei olgi vist varasemalt raja ääres olnud. Lisaks eestlastele on päris palju teisigi fänne. Selline fännide hulk on väga tore,“ tunnistas eestlanna, kes pidi intervjuu andmiseks läbi murdma fännide piiramisrõngast.

Juba pühapäeva hommikul alustab Sildaru teekonda Aspeni poole. 23.-26. jaanuarini jagatakse seal X-Mängude medaleid. Kolmekordne X-Mängude võitja lööb ka sel korral kaasa nii pargi- kui ka rennisõidus ning Big Airi hüpetes.

„X-Mängudeks sai nüüd sooja sisse. Kindlasti andis see medal edasiseks palju motivatsiooni juurde,“ lisas ta lõpetuseks.

Delfi TV teeb järgmisel nädalal X-mängudel Sildaru võistlustest ka otseülekanded!