Meeste jõuproovil osalenud 13-aastane Sildaru oli 29 osaleja seas selgelt kõige nooremaks. Vanuselt järgmised sportlased olid temast juba kaks aastat vanemad. Lõpuks sai eestlane kirja 19. koha. Oma poolfinaalis oli ta kaheksas. Edasi finaali said mõlema poolfinaali viis esimest.

Sildaru tegi mõlemal hüppel triki cork 900. Avahüpe lõppes kukkumisega. Teisel katsel jäi ta püsti ning hindeks tulid 71,00 punkti. Konkurents tipus oli aga äärmiselt tihe. Teise poolfinaali võitnud itaallane Filippo Levis kogus 87,67 punkti. Viimase ehk viiendana finaali jõudnud soomlase Joel Liimataineni punktisummaks oli 85,00 ehk ühe poolfinaali viis esimest mahtusid kõigest 2,67 silma sisse.

„Meeste konkurents on võrreldes naistega ikka hoopis teine maailm,“ tunnistas jõuproovi järel Henry treenerist isa Tõnis Sildaru. „Head tulemust võib loota ainult olukorras, kus asjad ideaalselt õnnestuvad ja seetõttu lähevad mehed ka hoopis rohkem riskeerima.“

Šveitsis võistleb taas

Kremnica jõuproov toimus üsna väikeselt Big Airi mäelt ehk Henry ei saanud proovida ka oma uusimaid trikke ehk kahekordseid saltosid. Kuna hüpe oli väike, siis kahekordseid ei teinud ükski osaleja.

„Hüpe oligi lihtsalt väike. Hooprobleemi ei olnud. Esimesel hüppel oli Henryl hoogu isegi liiga palju ja seetõttu tuligi kukkumine. Kõik tegid üsna sarnaseid trikke ja seetõttu said määravaks haarde pikkus ja stiil,“ avaldas Tõnis. „Henry trikk oli korralik, kuid haare jäi lühikeseks ja maandumine oli krobeline. Sealt läks palju punkte kaduma. Ideaalse õnnestumise korral oleks võinud ehk isegi edasipääsu peale konkureerida.“

Henry plaanib sel talvel aga veel Euroopa karikaetappidel startida. „See on tase, kus tal on mõistlik praegu võistelda,“ avaldas Tõnis.

Nüüd naastakse Eestisse, kuid juba kahe nädala pärast siirdutakse taas lumelaagrisse. Kindlasti soovib Henry võistelda 14.-17. märtsini Laax'is. Just samas kohas oldi viimati kuu aega laagris. Märtsis on seal toimuval Euroopa karikaetapil kavas nii pargi- kui ka rennisõit. Hooaja peaks lõpetama juunioride MM, mille korraldaja koha peal on veel aga mõningad küsimärgid.