Esimene laskumine Sildarul pigem ebaõnnestus - ta teenis vaid 51,80 punkti, millega paigutus viiendale kohale. Teise laskumisega - 88,00 punkti - tõusis ta juba kolmandale kohale, kuid ei rahuldunud pronksiga. Viimasel laskumisel, olukorras, kus pronks oli juba kindel, tegi ta suurepärase esituse, pani sõidule väga keerulise trikiga punkti ning teenis 95,00 punkti - seda oli 0,6 võrra enam kui hõbeda saanud Cassie Sharpe'il. Sharpe'i näol on sealjuures tegemist Pyeongchangi olümpiavõitjaga.

Vaata võidu toonud sõitu videost!

Tulemused:

VÕISTLUSE EELVAADE:

Suursoosikuna läheb starti 26-aastane kanadalanna Cassie Sharpe. Sharpe'i on juba aastaid peetud naiste seas parimaks rennisõitjaks, kuid liiga tihti on tal ette tulnud kukkumisi. Kahel viimasel hooajal on ta muutunud aga stabiilsemaks ja tulnud on ka esimesed suuremad võidud.

Sharpe'i senise karjääri tipphetk saabus eelmise aasta veebruaris, kui ta krooniti Pyeongchangis olümpiavõitjaks. Järgmine tähthetk saabus alles paar nädalat tagasi Aspenis – kanadalanna krooniti X-Mängude võitjaks. Sharpe'il oli ka varasemalt üks X-Mängude kuldmedal, kuid selle võitis ta 2016. aasta Oslo mängudel.

Maailmameistrivõistlustel on Sharpe varasemalt võitnud ühe medali. 2015. aastal Kreischbergis teenis ta hõbedase autasu.

Sharpe'i lähimaks ohustajaks peaks kõigi eelduste kohaselt kerkima Kelly Sildaru. 16-aastane eestlanna on sel alal maailma koorekihiga saanud jõudu katsuda varasemalt kolmel võistlusel. Seni on tal kirjas esikoht detsembris Copperis toimunud MK-etapilt, teine koht viimatistelt X-Mängudelt ning teine koht 2017. aasta Cardrona MK-etapilt. Mõlemal juhul sai Sildaru teise koha Sharpe'i järel.

Sharpe'i ja Sildaru kõrval on sel hooajal ühe magusa võidu kirja saanud ka 21-aastane kanadalanna Rachael Karker. Karker triumfeeris detsembris Dew Touril. Sharpe pidi toona leppima teise kohaga, Sildaru jäi võistlusest aga kerge vigastuse tõttu kõrvale. X-Mängudel oli Karker omakorda kolmas ning Copperi MK-etapil neljas.

Lisaks mõtleb tõsiselt medalist ka 29-aastane ameeriklanna Brita Sigourney. X-Mängudel jäi Sigourney esimesena medalita ehk kirja läks neljas koht. Neljas oli ta ka Dew Touril. Copperi MK-etapil lõpetas ameeriklanna aga kolmandana. Karjääri kõige edukamaks on tal praeguse seisuga eelmine hooaeg, kui ta sai Aspeni X-Mängudel hõbemedali ning Pyeongchangi olümpiamängudel pronksi.

Saavutuste poolest on aga kõige nimekamaks finalistiks hoopis 25-aastane ameeriklanna Maddie Bowman. 25-aastane ameeriklanna ei ole sel hooajal olnud oma parimate päevade tasemel ning nii leppis ta X-Mängudel viienda, Dew Touril seitsmenda ning Copperi MK-etapil samuti viienda kohaga. Varasemast on tal ette näidata aga koguni viis Aspeni X-Mängude kuldmedalit ning kuldne autasu ka 2014. aasta Sotši olümpiamängudelt.

Tiitlikaitsjat stardis ei ole

Tiitlikaitsjat seekordsel MM-il aga stardis ei ole. 2017. aastal Sierra Nevadas kuldmedali võitnud 30-aastane jaapanlanna Ayana Onozuka lõpetas jaanuaris toimunud X-Mängude järel oma sportlaskarjääri. Aspenis sai ta kirja veel kuuenda koha.

Sierra Nevada võistluse esikolmikust ei ole seekord üldsegi kedagi Park City's. Toona hõbemedali võitnud prantslanna Marie Martinod lõpetas profikarjääri Pyeongchangi olümpiamängudel hõbemedali võitmise järel. Pronksmedali võitis kaks aastat tagasi ameeriklanna Devin Logan. Teda seekord aga USA koondises ei ole.

Seekordne suursoosik Sharpe kukkus kaks aastat tagasi kvalifikatsioonis mõlemas sõidus ja pidi leppima viimase ehk 25. kohaga.

Park City MM-i finalistid ja nende stardijärjekord (finaalis on kõigil kolm katset):

  • Elisabeth Gram (Austria) – 22-aastane. Parim saavutus: 2017. aasta Secret Gardeni MK-etapi 6. koht
  • Maddie Bowman (USA) – 25-aastane. Parimad saavutused: viiekordne (2013-2016, 2018) Aspeni X-Mängude võitja, 2014. aasta Sotši olümpiavõitja
  • Fanghui Li (Hiina) - 15-aastane. Parim saavutus: 2018. aasta Secret Gardeni MK-etapi 3. koht
  • Kexin Zhang (Hiina) - 16-aastane. Parimad saavutused: 2017. ja 2018. aasta Secret Gardeni MK-etapi võitja
  • Rachael Karker (Kanada) – 21-aastane. Parimad saavutused: 2018. aasta Dew Touri võitja, 2019. aasta X-Mängude pronksmedalist, 2018. aasta Secret Gardeni MK-etapi 2. koht
  • Brita Sigourney (USA) – 29-aastane. Parimad saavutused: 2018. Aasta Pyeongchangi olümpiamängude pronksmedalist, 2011. ja 2018. aasta Aspeni X-Mängude hõbemedalist, 2012. ja 2015. aasta Aspeni X-Mängude pronksmedalist
  • Kelly Sildaru (Eesti) – 16-aastane. Parimad saavutused: 2019. aasta Aspeni X-Mängude hõbemedalist, 2018. aasta Copperi MK-etapi võitja
  • Cassie Sharpe (Kanada) – 26-aastane. Parimad saavutused: 2018. aasta Pyeongchangi olümpiavõitja, 2019. aasta Aspeni X-Mängude võitja, 2016. aasta Oslo X-Mängude võitja, 2015. aasta Kreischbergi MM-i hõbemedalist