Muu hulgas on Pärle ka Otepää Suusa- ja Lumelauakooli instruktor ning näeb igapäevaselt oma silmaga, millist mõju Kelly Sildaru esitused noortele on avaldanud.

"Hästi palju lapsi tuuakse trenni. Pigem tuuakse suuska õppima, kui lauda – sellessuhtes on mõju ikkagi otsesem. Ei tulda lihtsalt katsetama, et mis meeldib, vaid ikka "suusaõpet, palun". Aga alustada on suuskadega natukene lihtsam ka, et selles suhtes on loogiline," räägib Pärle.

"Meedia on ka asja suurelt ette võtnud, kajastatakse palju ja ka see mõjutab. Mäesport, spordi kui sellisena, tundub üldse tõusuteel olevat. Vahepeal ei olnud majanduses hea seis, nüüd on inimestel võimalusi jälle rohkem. Eks siin ole erinevad asjad, mis rolli mängivad."

Kuidas on lauatajana suusatamist kommenteerida?

"Vana hea, et suusatajad ja lumelaudurid peaksid teineteist vihkama (naerab) või rulatajad ja jalgratturid. On mulje jäänud, et nii ei saa, aga ma ise olen suusatanud ja sõidan lumelauaga samamoodi. Minu meelest on nii, et kui inimestele meeldib lumi, siis ole vahet, mis plaadiga seal sõidetakse. Sellessuhtes on chill – trikid on suures pildis üsna sarnased. Nimetustes on erinevused, aga keerutatakse ühele poole ja teisele poole, tehakse saltosid. Armastatakse lund."