"TV2 ei luba meil võistluste ajal korraldada dopinguteste. See oli esialgse koostööleppe sõlmimisel meie üks tinimusi, mistõttu me nüüd kokkuleppe tühistame," teatas Norra suusaliidu president Erik Röste NRK-le.

"See oli meie põhitingimus, kui FIS, TV2 ja Norra suusaliit 22. aprillil 2015 koostööleppe allkirjastasid. Meil valitseb dopingu suhtes täielik nulltolerants ning WADA koodeksi järgimine ning kõigil Norra spordivõistlustel dopingukontrolli teostamine on meie jaoks fundamentaalse tähtsusega."

Dopingukontrolli teostamisele võistluste ajal on vastu X-Mängude peapromootor ESPN. "Teostada võib võistlusvälist kontrolli, aga mängude ajal kehtib võistlussisene kord," märkis Röste.

Norra suusaliit mõistab ühtlasi hukka Oslo linnavalitsuse, kes toetab X-Mängude korraldamist 42 miljoni Norra krooniga (4,4 miljoni euroga). "Koostöölepe Norra suusaliidu ja korraldaja vahel oli ka poliitikutele tähtis, et nad üldse üritust toetaksid," lisas ta.

Rahvusvaheline Suusaliit kinnitas, et Norra suusaliidu ja TV2 koostööleppe lõpetamine ei takista Norra sportlastel X-Mängudest osa võtta. Seda, et Kelly Sildaru selle vaidluse tulemusena varuvõistleja staatusest pääseks, seega praegusel hetkel loota pole.