Noorte taliolümpia kommunikatsioonidirektor Magne Vikøren ütles Fri Flytile, et võistluste reeglid ei luba alla 15-aastaseid sportlasi noorte olümpiale.

Küsimusele, kas mitte kõik parimad noored ei peaks noorte olümpial võistlema, vastas Vikøren: "Ma ei tahaks seda teemat pikalt arutada. Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) on kehtestanud vanusepiirid ning meie asi on neid järgida."

ROKi otsusega võivad noorte taliolümpiamängudel osaleda sportlased vanuses 15 kuni 18 aastat.

Fri Flyti artiklis heidetakse korraldajatele korduvalt ette, et rumalad reeglid jätavad Eesti tõusva vigursuusatamise tähe Lillehammeri jõuproovist eemale.

Teist korda toimuv noorte taliolümpia peetakse Lillehammeris 12.-21. veebruarini. Kolm päeva pärast nende võistluste lõppu algavad Oslos Euroopa X-Mängud, kuhu loodab kutse saada ka Sildaru.

Fri Flyti andmetel on aga X-mängude stardinimekiri juba lukku löödud ja eestlanna jääb mainekast võistlusest eemale. "Stardinimekiri on juba täis ning seal on sees nii Johanne Killi kui ka Tiril Sjåstad Christiansen Norrast," kirjutas väljaanne.

Kuna Oslo X-Mängudel pargisõitu kavas ei ole, tahab Sildaru osaleda Big Airis, kus on võistluste ametliku kodulehekülje andmetel hetkeseisuga stardinimekirjas kuus naist - lisaks Killi ja Christiansenile rootslanna Emma Dahlström, kanadalanna Kaya Turski, ameeriklanna Maggie Voisin ja sakslanna Lisa Zimmermann.