Kui treeningul oli Sildaru harjutanud peamiselt trikke, kus ta tegi 720-kraadiseid hüppeid, siis sel nädalal proovis ta harjutuskordadel pool pööret juurde panna. Võistlusel tegigi ta ära triki switch 900 mute grab. Lisaks näitas ta hüppel suurepärast kõrgust.

“See oli minu esimene võistlus vigastuspausi järel. Seega olen rahul,“ sõnas Sildaru hõbemedali võitmise järel ning tunnistas, et tal on hea meel tagasi poodiumil olla.

Võistluse viimases ehk kolmandas voorus Sildaru eest kuldmedali napsanud venelanna Anastassia Tatalina suutis viimasel katsel teha triki switch bio 900 front corking rotation, mis on naiste konkurentsis väga harukordne trikk.

“Olen väga elevil. See on esimene kord, kui suutsin võita mõne suure võistluse,“ rõõmustas Tatalina.

Naiste freestyle-suusatamise tasemetõusust andis märku ka pronksmedali võitnud 18-aastane venelanna Lana Prusakova, kes tegi parimal katsel triki left cork 900 tail grab. Ideaalselt tal sooritus siiski välja ei tulnud, kuna kõrgust oli hüppel vähe ning haare jäi lühikeseks.

“Lootsin kuldmedalit võita, kuid tegin natuke enda põlvele haiget. Siiski olen kolmanda koha üle õnnelik,“ sõnas Prusakova.