Big Airi kvalifikatsioon pidi Eesti aja järgi toimuma reede esimestel tundidel, kuid lõpuks jäeti see üldse ära. Kuna Big Airi hüpe oli paljude naisjuunioride jaoks liialt suur, siis otsustasid mitmed kvalifikatsioonist loobuda. Kui näiteks lumelaudurite eelvõistlus viidi väiksemale hüppele, siis freestyle-suusatajatega nii ei tehtud. Naislumelaudurite kvalifikatsioon peeti pargisõidu raja viimasel hüppel.

Lõpuks olid freestyle-suusatajate seas ainult kaheksa naist valmis suurelt trampliinilt hüppama ja nad kõik lubati otse laupäevasesse finaali. Nende seas ka Kelly Sildaru.

“Lõpuks oli stardinimekirjas kaheksa naist ja seetõttu peetakse Big Airi hüpete võistlus laupäeval kohe finaalina,“ teatasid korraldajad. Esialgse kava kohaselt pidi finaalis võistlema kuus sportlast.

Laupäevasel finaalide päeval on esmalt kavas meeslumelaudurite finaal, mis algab Eesti aja järgi 15 minutit pärast südaööd. Järgnevad freestyle-suusatamise meeste ja naiste finaalid ja päeva lõpetab naislumelaudurite võistlus. Kelly Sildarut on seega starti oodata Eesti aja järgi kell 2.00 öösel.

Kui Sildaru kaitseb Cardronas juunioride MM-tiitlit nii pargi- kui ka rennisõidus, siis Big Airi hüpetes on freestyle-suuatajad tiitlit jagamas esmakordselt.

„Seekordse MM-i suurimaks täheks on pargi- ja rennisõidu valitsev juunioride maailmameister Kelly Sildaru, kes asub kaitsma Chiesa in Valmalencos ja Crans Montanas võidetud tiitleid,“ kirjutas Rahvusvaheline Suusaliit FIS võistluse eelvaates.

„Vaatamata oma noorele eale on 16-aastane eestlanna mitmekordne X-mängude ja Dew Touri medalist. FIS-i võistlustel tegi ta oma debüüdi eelmisel aastal Cardronas. Sildaru saavutas pargisõidu MK-etapil esikoha ning oli rennisõidus teine.“

Big Airi hüpete finaal on kavas laupäeval.

Kelly Sildaru võistluskalender Uus-Meremaal

Juunioride MM

  • 24. august Big Airi kvalifikatsioon
  • 25. august Big Airi finaal
  • 29. august pargisõidu kvalifikatsioon
  • 31. august pargisõidu finaal
  • 2. september rennisõidu kvalifikatsioon
  • 4. september rennisõidu finaal

MK-etapp

  • 5. september Big Airi kvalifikatsioon
  • 7. september Big Airi finaal