Kui freestyle-suusatajate programmid otsustati Cardronas udu tõttu koheselt laupäevaks tühistada, siis lumelaudurite jõuproovid loodeti esialgu ikkagi läbi viia. Lõpuks jäi udu ja tuule tõttu ära kogu võistluspäev. Korraldajad loodavad nüüd kõik Big Airi võistlused läbi viia pühapäeval.

Enne võistlust:

Uus-Meremaal Cardronas peetaval juunioride MM-il jäi naiste Big Airi hüpetes kvalifikatsioon ära, kuna mitmete sportlaste jaoks oli hüpe liialt suur. Korraldajate sõnul oli lõpuks valmis hüppama kaheksa naist ning nii lubati kõik otse finaali. Nende seas on ka Kelly Sildaru.

Finaali stardiprotokollis on lõpuks üles antud üheksa sportlast. Lisaks Sildarule on võistlustulle asumas austraallannad Abi Harrigan, Mabel Ashburn ja Mia Rennie, venelannad Anastassia Tatalina ning Lana Prusakova ja ameeriklanna Svea Irving, britt Kirsty Muir ning jaapanlanna Kokone Kondo.

Kahekordse X-mängude võitja ja kahekordse juunioride maailmameistri Sildaru kõrval on tituleeritumaks osalejaks 16-aastane Irving, kes võitis eelmisel aastal juunioride MM-il eestlanna järel rennisõidus hõbemedali. MK-sarjas on tema parimaks saavutuseks jaanuaris Mammothi MK-etapil rennisõidus saavutatud 13. koht.

Tõsist konkurentsi pakuvad ka kaks venelannat. Septembri alguses 18-aastaseks saav Tatalina osales talvel Pyeongchangi olümpiamängudel, kus saavutas pargisõidus 12. koha. MK-sarjas on Tatalina jõudnud neljal korral pargisõidus esikuuikusse. Parimaks on eelmise aasta detsembris Font Romeus kirja saadud 4. koht.

Teise venelannana stardis olev 18-aastane Prusakova saavutas Pyeongchangi olümpial pargisõidus 14. koha. 2017. aasta MM-il oli ta 15. MK-sarjas on parimaks tulemuseks kaks 7. positsiooni. Need tulemused sõitis ta välja Silvaplanas ja Mammothis.

Ülejäänud finalistid on seni piirdunud väiksematel võistlustel osalemisega.

Freestyle-suusatamises jagatakse juunioride MM-tiitlit välja esmakordselt. Pargi- ja rennisõidus on Sildaru Cardronas tiitlikaitsjana.

Finaalis on kõikidel osalejatel kolm katset ning kirja läheb parim sooritus. Finaali uus ja täpsem toimumisaeg on alles selgumisel.

Kelly Sildaru võistluskalender Uus-Meremaal

Juunioride MM

  • 24. august Big Airi kvalifikatsioon – jäi ära. Sildaru pääses otse finaali.
  • 25. august Big Airi finaal - lükati udu tõttu päeva võrra edasi.
  • 29. august pargisõidu kvalifikatsioon
  • 31. august pargisõidu finaal
  • 2. september rennisõidu kvalifikatsioon
  • 4. september rennisõidu finaal

MK-etapp

  • 5. september Big Airi kvalifikatsioon
  • 7. september Big Airi finaal