Kelly Sildarut opereerinud Madis Rahu kommentaar:

Kui pea nädal pärast traumat tehti põlvele esimene uuring, ja konsiilium koos Dr. Mihkel Mardnaga, siis uuring küll näitas esimese ristatisideme vigastust, aga põlv oli testidel küllaltki stabiilne. Seetõttu otsustasti koos sportlase ja tema perekonnaga erinevate ravitaktikate üle otsustamiseks lisaaega võtta. Samuti uuriti erinevate arstide seisukohti lähtudes olümpiamängudel osalemise võimalusest ja arvestades noore sportlase tulevikku.

Eile korduval testimisel, kui põlve turse oli rohkem taandunud, esinesid ka selged ebastabiilsuse nähud testidel. See omakorda tähendas seda, et esialgu ühe võimalusena kaalutud konservatiivne ravimeetod, kus oleks saanud operatsioonist hoiduda, tuli välistada. Lõikus andis kinnituse, et vasaku põlve esimene riststiside oli täielikult katki ja operatsiooni vajas ka menisk.

Sellisest operatsioonist täielik taastumine võtab reeglina aega 6-9 kuud, aga operatsioon ise on vaid 20% paranemisest. Põlv on küll stabiliseeritud ja eeldused täielikuks paranemiseks olemas, aga nüüd järgneb taastusravi, mis eeldab sportlaselt suurt tööd ja distsipliini, aga Kelly saab sellega kindlasti hakkama.

Kelly Sildaru kommentaar:

Ma tänan kõiki, kes mind nendel minu jaoks väga keerulistel nädalatel aidanud on ja mulle kaasa elanud on. Suur tänu Madis Rahule ja Mihkel Mardnale, kes tagasid meile kogu info, leidmaks parim ravitaktika, et ma saaksin võimalikult hästi valmistuda järgmiseks hooajaks. Olümpiamängudel osalen sel korral pealtvaatajana ja olen ilmselt suurimaid fänne oma võitlustkaaslastele.

Nagu olen ka varem öelnud, siis vigastused käivad iga spordialaga kaasas, aga need tuleb täielikult välja ravida, et järgmiste võitude poole püüelda ja võimalikult pikalt oma armastatud spordialaga tegeleda saaks.