Eesti Suusaliidu presidendi Andreas Laane sõnul on alaliit püüdnud Kelly Sildarut siiani toetada nii palju kui Eesti spordisüsteem seda võimaldab.

"Alates 2015. aasta detsembrist on Kelly Sildaru lisatud Eesti olümpiakomiteest (EOK) olümpiaettevalmistuse D–taseme toetust saavate sportlaste nimekirja, lisaks on Kelly EOK projekti „Märka järgnevat põlvkonda“ stipendiaat. Oleme Kelly Sildarule küsinud ja saanud toetust nii palju kui see hetkel kehtiva Eesti spordisüsteemi kaudu võimalik on," sõnas Laane.

Lumelaua ja freestyle suusatamise alakomitee esimehe Kalle Pallingu sõnul on 2013. aasta novembrist kuni käesoleva aastani Kelly Sildarut toetatud pea 125 000 euroga.

„See summa koosneb igakuisest treeningtoetusest, riigieelarvelisest sihtfinantseerimisest ja kõige suurema osana sponsorlepingutest, mida Kelly meeskonnal​ koostöös alakomiteega on õnnestunud sõlmida. Kelly peasponsorite, 4Energia ja Starmaniga oleme sõlminud mitmeaastased lepingud, eesmärgiga tagada sportlasele kindlustunne ja kvaliteetne treeningettevalmistus Pyeongchangi olümpiamängudeks 2018. aastal,“ selgitas Palling.

"Täna toimunud juhatuse koosolekul otsustas Eesti suusaliit 2016. aasta eelarves eraldada Kelly Sildarule 25 000 eurot," lisas Palling.

Suuremateks Sildaru toetajateks Eestis on seni olnud veel ka Viking Cranes, Tallinna Sadam, Napal, Rahva Raamat ja Saare Deli Food.

Alles 13-aastane Kelly Sildaru tõusis eelmisel reedel USA-s Aspenis ekstreemspordi tippvõistlusel X-Mängudel naiste pargisõidu kõigi aegade noorimaks võitjaks.