"Treeningsõidud olid pisut puhtamad. Võistlusel oli väike närv sees. Esimesel ringil võtsin kogemata liiga suure hoo sisse ja hüppasin esimesest reilist üle, aga ei tahtnud ka, et kogu sõit hoo taha jääks. Viimast sõitu alustades teadsin, et olen võitnud, aga võtsin seda hea treeninguna," ütles 14-aastane Sildaru.

"Olen võidu üle väga õnnelik. Kõik tüdrukud said väga hästi hakkama. Hommikul oli meil ilm siin päris ilus, aga siis hakkas lund sadama ja esimene reil ei libisenud enam eriti. Selle nahka läks mul teine ring."

Kuigi Kelly edu pärast eilset hüpetevooru näis turvaline, püsis reilidel pinge õhus kuni eelviimase laskujani välja. Ameeriklanna Maggie Voisin kogus Sildarust kokkuvõttes vaid 6,01 punkti vähem, kuid näitas parimat minekut reilidel. Tema skoor oli täna 84,33, Kellyl 73,00. Kanadalanna Kaya Turski parim sõit oli 77,33 punkti vääriline. Viimasel laskumisel kaheksakordne X-mängude võitja kukkus.

"Hea, kui saad hüpetelt sellise skoori kirja, aga plaan ei olnud täna seetõttu kuidagi leebemalt võtta," lisas Sildaru.

Kelly treener ja isa Tõnis Sildaru: "Väga raske ja tasavägine võistlus. Emotsiooniderohke, põnev. Kelly reili run oli tegelikult kuni võistluseni puhas, aga kõik päevad ei olegi vennad. Oleks igav, kui oleksid."

Kelly katsetest üksikasjalikumalt rääkides ütles Tõnis: "Viimase laskumise kolmas reil ebaõnnestus täielikult. Sealt tulid nullpunktid. Esimesel laskumisel tuli ta esimesest reilist hooga üle, teisel katsel teisest - võib-olla läks liiga lihtsalt võtma ja koges lihtsalt ebaõnne. Pinge oli õhus viimase hetkeni, sest Kaya Turski oli ka täna väga kõva, ta lihtsalt kukkus."

Sildaru tuleb nüüd Eestisse ning läheb pärast jõule Soome laagrisse. Enne X-mänge, mis toimuvad 26.-29. jaanuarini Aspenis, ta rohkem ei võistle.