ESPY auhinnad on spordimaailmas ühed mainekamad ning nii on teda võrreldud muusikamaailmas välja antavate Grammy'de, telemaailmas jagatavate Emmy'de ning teatritegelaste vahel välja antavate Tony'dega.

ESPY komitee on praeguseks valiku teinud ning parima naissoost esktreemsportlase kategoorias on nelja kandidaadi seas esindatud ka Kelly Sildaru. Sildaru kirjutas lõppenud hooajal oma nime spordiajalukku, kui temast sai esimene freestyle-suusataja, kes võitnud ühtedel X-Mängudel kolm medalit. Eestlanna teenis pargisõidus kuldmedali, rennisõidus hõbemedali ning Big Airi hüpetes pronksmedali. Lisaks krooniti ta rennisõidus ka maailmameistriks.

Lisaks eestlannale on parima naissoost ekstreemsportlase kategoorias esindatud USA lumelaudur Chloe Kim. Uus-Meremaa lumelaudur Zoi Sadowski-Synnott ning austraallannast surfar Stephanie Gilmore.

19-aastane Kim võitis lõppenud hooajal lumelaua rennisõidus kuldmedali nii X-Mängudel kui ka Park City MM-il.

18-aastane Sadowski-Synnott võitis lumelaual aga kuldmedali X-Mängude pargisõidus ning samamoodi kuldmedali Park City MM-il. Lisaks võitis ta X-Mängudel ka Big Airis hõbemedali.

31-aastast Gilmore'i peetakse naissurfarite seas maailma parimaks. Mullu võitis ta proffidele mõeldud maailma surfiliiga.

Kokku on ESPY auhinnagalal 32 erinevat kategooriat.

Parima meessportlase kategoorias on esindatud ameerika jalgpallur Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs), pesapallur Mookie Betts (Boston Red Sox), korvpallur Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) ja golfimängija Brooks Koepka.

Parima naissportlase tiitlile kandideerivad korvpallur Breanna Stewart (Seattle Storm), riistvõimleja Simone Biles, jalgpallur Alex Morgan (USWNT) ning mäesuusataja Mikaela Shiffrin.

Parima jalgpalluri kategoorias on näiteks esindatud Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Torino Juventus), Kylian Mbappe (PSG) ning Virgil van Dijk (Liverpool).

Eestlastele veel huvi pakkuvatest kategooriatest. Parim naistennisist selgub Naomi Osaka, Simona Halepi, Serena Williamsi ja Petra Kvitova seast.

Mootorisportlaste seas on valikus Lewis Hamilton (vormel-1), Steve Torrence (NHRA kiirendusvõistlus), Scott Dixon (IndyCar Series) ja Kyle Busch (NASCAR).

Sildaru kandideeris ESPY'le ka 2017. aastal. Toona võidutses parima naissoost ekstreemsportlase kategoorias Austria lumelaudur Anna Gasser.