Sildaru alustas kvalifikatsiooni hästi, kui ta sai avalaskumisel kirja 92,00 punkti. Avavooru järel oli ta sellega isegi liidripositsioonil. Teisel laskumisel ta parandada ei suutnud ja kirja läks 87,60 silma.

Teise vooruga kerkis kvalifikatsiooni võitjaks suursoosik Cassie Sharpe. Kanadalanna teenis teise laskumise eest 93,20 punkti. Avalaskumise järel oli ta 90,60-ga teine.

Kvalifikatsiooni kolmanda tulemuse sõitis 90,20-ga välja ameeriklanna Brita Sigourney. Neljas oli kanadalanna Rachael Karker 89,60-ga.

Laupäevasesse finaali pääsesid veel hiinlannad Kexin Zhang ja Fanghui Li ning ameeriklanna Maddie Bowman ja austerlanna Elisabeth Gram.

Laupäeval peetakse finaal Eesti aja järgi kell 20.00.

Finaali jõudsid:

1. Cassie Sharpe (Kanada) 93,20 punkti
2. Kelly Sildaru (Eesti) 92,00
3. Brita Sigourney (USA) 90,20
4. Rachael Karker (Kanada) 89,60
5. Kexin Zhang (Hiina) 80,40
6. Fanghui Li (Hiina) 79,60
7. Maddie Bowman (USA) 77,00
8. Elisabeth Gram (Austria) 73,60

Enne võistlust:

Kui ilmastikuolud mängisid pargisõidu ärajäämisel suurt rolli, siis rennisõitu ei tohiks lumesadu nii palju mõjutada. Neljapäevaks lubatakse praeguse seisuga isegi selget ilma.

Seni on Sildaru osalenud tipptasemel kolmel rennisõidu võistlusel. Hiljuti lõppenud X-Mängudel sai ta kanadalanna Cassie Sharpe'i järel teise koha. Detsembris Copperis toimunud MK-etapil teenis eestlanna aga esikoha. Tipptasemel on ta rennisõidus kaasa löönud veel 2017. aasta Cardrona MK-etapil ning seal oli ta Sharpe'i järel samuti teine.

Kahe kirkama medali eest peaksidki võitlema just Sharpe ja Sildaru. Suursoosiku rollis on Pyeongchangi olümpiavõitja Sharpe. Favoriitide ringis on järgmiseks tegijaks kanadalanna Rachael Karker, kes detsembris võitis mõneti üllatuslikult Dew Touri. Viimati toimunud X-Mängudel sai ta Sharpe'i ja Sildaru järel kolmanda koha.

Järgmise soosikute ringi peaksid moodustama ameeriklannad Brita Sigourney, Maddie Bowman ja Annalisa Drew ning hiinlanna Kexin Zhang.

Kokku on neljapäevases rennisõidu kvalifikatsioonis starti asumas 17 naist. Sildaru on stardinimekirjas kolmas. Eelvõistlusel on kõigil kaks katset, millest arvesse läheb parem. Edasi finaali saab kaheksa naist.

Rennisõidu kvalifikatsioon pidi esialgse ajakava kohaselt algama Eesti aja järgi kell 18.10, kuid viimaste teadete kohaselt tehakse jõuprooviga algust kell 20.15.

Naiste rennisõidu finaal on praeguse seisuga planeeritud laupäevale. Eesti aja järgi peaks sõit algama kell 20.00.

„Arvan, et rennisõit võiks kindel olla. Isegi kui lund sajab, siis ei tohiks hooprobleemi olla,“ vaatas Sildaru pärast pargisõidu tühistamist rennisõidu poole.

Delfi Sport hoiab lugejaid sündmuste käiguga kursis otseblogi vahendusel.