Nagu selgus, siis neljapäeval pidid koduteed alustama Venemaa, Kanada, Ukraina ja Itaalia sportlased. Kuna kolmapäevased ilmastikuolud ei lubanud naiste pargisõitu läbi viia ja edasiseks ei olnud ühtegi varupäeva jäetud, siis sai otsustavaks nimetatud riikide soov koduteed alustada.

„Kõigil olid inimlikud põhjused. Itaalia ja Ukraina sportlased ei saanud ise otsustada oma jäämise üle. Nende kohalikes alaliitudes oli koosoleku ajal öö ja piletite poolega tegeleti neil sealt. Venemaa puhul võib spekuleerida, et neil hakkas viisa lõppema,“ loetles Tõnis Sildaru põhjuseid, miks antud riigid kindlasti neljapäeval koduteed pidid alustama.

Kõige segasem oli olukord Kanadaga. Ilmselgelt ei olnud Kanada koondise juhid MM-i korraldusega rahul ja nad tahtsid oma rahulolematust FIS-ile ka välja näidata. Seetõttu anti teada, et neil on neljapäevaks juba teised plaanid ja nende sportlased peavad olema ettenähtud üritusel. „Kõikide koondiste tipud tulid MM-ile ju X-Mängudelt. Seal toimis kõik ideaalselt. Nädal hiljem olid asjad aga hoopis teisiti. Eks taheti välja näidata oma meelsust.“

FIS-i sõnul tuli võistlus kindlasti tühistada, kuna nelja koondise lahkumise korral ei oleks need võistlused enam maailmameistrivõistlused. Samas tuleb siinkohal mainida, et nimetatud neljast riigist oleks ainuke potentsiaalne medalipretendent võinud olla venelanna Anastassia Tatalina. Seejuures oleks tema puhul tegelikult olnud väga suur õnnestumine juba kuue parema sekka jõudmine.

Kui naiste pargisõiduks oli esialgu end MM-iks üles andnud 22 naist, siis nende seas oli kaks venelannat, kaks kanadalannat, üks itaallanna ja üks ukrainlanna ehk neljapäeval ei oleks startida saanud kuus sportlast. Kõik reaalsed medalipretendendid olid valmis aga võistlema.

Nagu koorus välja vestlusest ühe tundmatuks jääda soovinud Prantsusmaa uudisteagentuuri AFP töötajaga, siis prantslased olid pargisõidu tühistamise üle isegi rõõmu tundnud. Nimelt tuli kaks aastat tagasi maailmameistriks nende sportlane Tess Ledeux, kes Park City's võitis juba kuldmedali Big Airi hüpetes. Prantslaste rõõm peitus selles, et Ledeux on nüüd järgmised kaks aastat valitsev maailmameister kahel alal.