Pargisõidus on kvalifikatsiooni eel peetud kaks ametlikku treeningut. Pühapäevane harjutuskord peeti kerges lumesajus ning see viidi vastavalt ajakavale täies mahus lõpuni. Esmaspäevast trenni segas tugev lumesadu ja seetõttu lubasid kohtunikud sportlastel sõita ainult reilidel.

„Saime lühema päeva teha. Lasime natuke reile ning saime ka rennis sõita,“ tõdes Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru, et lühem ja veidike kergem treeningpäev sobis neile hästi.

Konkurentide tegemisi vaadates võiksid kõige paremas hoos olla Park City's juba Big Airi hüpetes kuldmedali võitnud prantslanna Tess Ledeux ning norralanna Johanne Killi. Loomulikult on soosikute seas veel šveitslannad Mathilde Gremaud ja Sarah Höfflin ning ameeriklanna Maggie Voisin.

X-Mängud õnnestusid Kellyl väga hästi. Siin tundub praegu, et seis on veidike tasavägisem,“ tunnustas Tõnis konkurente.

Kvalifikatsiooni eel on suurimaks küsimärgiks ilm. Kui teisipäeval kordub esmaspäevane lumesadu, siis ilmselt lükatakse kvalifikatsiooni edasi. Selles kartuses on ajakavas juba muudatus tehtud. Nimelt vahetati meeste ja naiste kvalifikatsiooni algusajad ära. Kui esmalt pidid naised startima Eesti aja järgi 18.50 ja mehed 21.50 (kohalik aeg vastavalt 9.50 ja 12.50), siis nüüd on asjad vastupidi.

Ajakava muutmise loogika peitud võistlejate arvus. Kui naisi on MM-i pargisõidule pääsenud 22, siis mehi on nimekirjas 49. Kui ilm peaks võistlust piisavalt palju segama, siis võib juhtuda, et kvalifikatsioon jäetakse teisipäeval ära ja kolmapäeval toimub kohe finaal. Kuna teisipäeva hommikuks ennustatakse veidike paremat ilma ja lõunaks tugevamat lumesadu, siis ilmselgelt loodetakse meeste eelvõistlus kindlasti ära pidada ja vältida olukorda, kus otse finaalis oleks 49 meest (eelvõistlusel on kõigile ette nähtud kaks katset, finaalis aga kolm).

„Kui ilm paremaks ei lähe, siis on võistluste edasi lükkamine loogiline. Pideva lumesaju korral muutuvad hüpped lihtsalt ohtlikuks. Kui lõuna ajal veel kõvasti sajab, siis lükatakse võistlus kindlasti järgmiseks päevaks, kuna raja korrastamine on väga ajamahukas töö,“ selgitas Tõnis.

Kui eelvõistlused ikkagi toimuvad, siis naiste seas pääseb finaali kaheksa ning meeste konkurentsis kümme sportlast.

Delfi Sport toob kell 21.50 algava naiste kvalifikatsiooni lugejateni otseblogi vahendusel.