Tiitlikaitsjana starti tulnud Sildarule järgnes Pyeongchangi olümpiamängudel kuuenda koha saavutanud venelanna Valeria Demidova. Eelmisel juunioride MM-il pronksi kaela saanud Demidova kogus parimal laskumisel 89,00 punkti.

Kvalifikatsiooni kolmandaks oli olümpiamängudel üheksandaks tulnud ja mullu ka ühe MK-etapi võitnud 16-aastane hiinlanna Kexin Zhang 87,60 silmaga.

Esikolmikule järgnesid eelmise juunioride MM-i hõbe Svea Irving USA-st, hiinlanna Fanghui Li ja teine ameeriklanna Eileen Gu.

Naiste rennisõidu finaal peetakse Cardronas teisipäeval. Kui pargisõidus ja Big Airi hüpetes jätsid mõned juunioride tipud Uus-Meremaale sõitmata, siis rennisõidus on kogu paremik kohal ja tagas pääsu ka finaali.

Kokku oli kvalifikatsioonis 19 osalejat. Edasi finaali said neist lõpuks kaheksa esimest.

Kvalifikatsiooni tulemused:

1. Kelly Sildaru 95,00 punkti
2. Valeria Demidova (Venemaa) 89,00
3. Kexin Zhang (Hiina) 87,60
4. Svea Irving (USA) 85,00
5. Fanghui Li (Hiina) 84,40
6. Eileen Gu (USA) 83,80
7. Zoe Atkin (Suurbritannia) 74,00
8. Meng Wu (Hiina) 68,00

Detailsemad tulemused:

Rennisõidu kvalifikatsioon.

Eelvaade kvalifikatsioonile:

Kuna ilm on Cardronas kõvasti kaarte seganud, siis veidike muudatusi on tehtud juba ka rennisõidus. Nimelt pidasid mehed enda kvalifikatsiooni plaanitust päeva võrra varem ja lumelaudurid kaks päeva varem ehk pühapäeval on renn ainult naisfreestyle-suusatajate päralt. Kõigil neljal distsipliinil peetakse finaal teisipäeval.

Naiste rennisõidus ootab Sildarut aga ees tõsine konkurents. Kui pargisõidus ja Big Airi hüpetes olid mõned tipptasemel juuniorid puudu, siis rennisõidus on kogu paremik kohal.

Eestlanna kõrval on stardis terve eelmise MM-i esinelik: hõbemedalist Svea Irving (USA), pronksmedalist Valeria Demidova (Venemaa) ja neljanda koha omanik Yujin Jang (Lõuna-Korea).

Viimase hooajaga on neist suurima arenguhüppe teinud 18-aastane Demidova. Veebruaris Pyeongchangis toimunud olümpiamängudel võitles ta välja kuuenda koha. MK-sarjas on ta parimal juhul olnud kolmas. Eelpool nimetatutest oli olümpial stardis ka Jang, kes lõpetas 18. positsioonil.

Kuldmedali eest asub Cardronas kindlasti võitlema ka 16-aastane hiinlanna Kexin Zhang. Pyeongchangis üheksandaks tulnud Zhang võitis eelmisel hooajal lisaks veel Secret Gardenis toimunud MK-etapi.

Uus-Meremaal stardis olevatest atleetidest sai veebruaris olümpiamängudel kätt proovida veel hiinlanna Meng Wu, talle läks kirja 20. positsioon. Demidova, Jang, Zhang ja Wu olidki seejuures ainsad juuniorid, kes Pyeongchangi jõudsid.

Käimasoleva MM-i medalistidest on lisaks Sildarule (pargisõidu kuld, Big Airi hõbe) rennisõidus stardis pargisõidu pronksmedalist Kokone Kondo Jaapanist.

Rennisõidu esialgses stardinimekirjas oli kirjas 19 naist, kuid ametlikus protokollis on nüüdseks 20 osalejat. Eelvõistlusel on kõikidel kaks katset, millest kirja läheb parim. Edasi finaali saab kaheksa edukamat naist. Teisipäevases finaalis on kõikidel osalejatel juba kolm katset.

Naiste rennisõidu kvalifikatsioon algab laupäeva öösel vastu pühapäeva Eesti aja järgi kell 00.15.