Mainekas ralliportaal DirtFish kirjutab, et Monte Carlo ralli korraldajad töötavad välja mitut varuvarianti, et spordisündmust õnnestuks ikka korraldada. Nimelt jõustuvad Prantsusmaal alates tänasest uued koroonapandeemiaga seotud piirangud, millega tuleb võistlus vastavusse viia.

"On võimalik, et oleme kolmanda viiruselaine keskel. Kui see nii on, siis minu arvates ei ole Monte Carlo ralli toimumise võimalus eriti suur," kommenteeris olukorda seitsmekordne maailmameister Sébastien Ogier. "Viimased ennustused teatavad, et pärast jõule ja aastavahetust, kui pole lihtsalt võimalik täielikult inimesi kontrollida, saab alguse viiruse uus laine."

"Ainus hea asi on, et aasta algusse on planeeritud ainult kaks rallit ning seejärel on plaanis võrdlemisi pikk paus," lisas Monte Carlos seitsmel korral triumfeerinud prantslane. "Võib-olla annab see meile lootust, et asjaolud paranevad."

DirtFish kirjutab, et kuigi korraldajad peavad võistlusformaati piirangute järgi kohendama ja publikut raja äärde ei lubata, siis tõenäoliselt Monte Carlo ralli siiski toimub.

Hoopis suuremad küsimärgid on aga Rootsi ralli kohal. Ralliportaalides ja foorumites on juba mitu päeva räägitud kuuldustest, et hooaja teiseks etapiks planeeritud Rootsi ralli kavatsetakse ära jätta.

Kuna pole näha, et viirus veebruariks märkimisväärselt järele annaks, ei paista ka, et raja äärde publikut lubada saaks. Publikuta ei pea rootslased aga ralli korraldamist majanduslikult mõttekaks.

Peakorraldaja Glenn Olsson avaldas, et nad loodavad ralli toimumise kohta selguse majja saada teisipäeval.

WRC sarja promootorid ja FIA on välja töötanud ka varunimekirja etappidest, mida saaks kalendrisse lisada, kui esialgsed rallid peaksid ära jääma. Praeguse seisuga on nimekirjas Läti, Türgi, Belgia, Argentina, Itaalia (Monza) ja Kreeka. Väidetavalt on oma võimalused ka Põhja-Soomes toimuval Arctic Rallyl (14.–16. jaanuar), mille korraldajad peavad FIA ja WRC-sarja juhtidega läbirääkimisi.

2021. aasta WRC-sarja esialgne kalender:

Monte Carlo (21.–24. jaanuar)
Rootsi (11.–14. veebruar)
Horvaatia (22.–25. aprill)
Portugal (20.–23. mai)
Sardiinia (3.–6. juuni)
Keenia (24.–27. juuni )
Eesti (15.–18. juuli)
Soome (29. juuli – 1. august)
Suurbritannia (19.–22. august)
Tšiili (9.–12. september)
Kataloonia (14.–17. oktoober)
Jaapan (11.–14. november)