Ralli korraldajad soovisid säärast punktikatset, kuna niimoodi oleks võimalik raja äärde meelitada umbes 40 000 inimest. Seekord toimub ralli oktoobri lõpus ja nii oodatakse ka ilusat ilma. Televisiooni vahendusel soovitakse näidata maailmale aga kaunist Llandudno linna ja selle ümbrust.

Kuna ralli korraldajad ei ole esitanud uut võistlusplaani, siis praeguse seisuga ei ole Rahvusvaheline Autoliit FIA ka kinnitanud tänavuse Walesi ralli programmi. Walesi rallil on praegu FIA-ga kolme aasta pikkune leping, mis saab käimasoleva hooajaga läbi. Seega on õhku tõusnud küsimused Walesi ralli tuleviku osas. Kui korraldajad ajavad oma jonni edasi, siis ei pruugita järgmiseks hooajaks neid enam kalendrisse kaasata, kirjutab Autosport.

Praegu on asfaldil sõidetava punktikatse vastu väidetavalt võidelnud peamiselt just WRC-sarja sõitjad. Samas tiimide juhtkonnad pidid olema Autospordi teatel rallide korraldajate suhtes palju mõistvamad.

“Kui FIA ei anna ralli korraldajatele luba, siis on see nende poolt suur eksimus ja suure võimaluse käest laskmine,“ sõnas üks anonüümseks jääda soovinud tiimi juht, et sellise publikuhulga ees võistlemine aitaks tõsta ralli populaarsust.

Mis on tüli põhjus?

Walesi ralli on kruusaralli ning vastavalt FIA regulatsioonidele ei saa pidada punkikatset pinnasel, mis on ülejäänud rallist erinev. Seega võiks Walesi ralli üks tavalistest kiiruskatsetest olla asfaldil, kuid punktikatse ei tohi asfaldil olla. Llandudno asfaldil sõidetud kiiruskatse oli Walesi ralli osa 2015. aastal, kuid toona ei olnud see punktikatse. Kolm aastat tagasi ei tekitatud sellega seoses ka mingeid probleeme.