Kogu ralli ajal kimbutasid sõitjaid keerulised ilmastiku- ja teeolud. Teeolud muutusid nii karmiks, et omal jõul suutsid viimase kiiruskatse läbida vaid kaks sõitjat.

Ralli võitis Mitsubishi Lancer Evo X R4 roolinud Baldev Chager, kelle järel saavutas teise koha samuti Mitsubishi roolis olnud Carl Tundo. Kolmandaks jäi Škoda Fabia R5 masinaga osalenud Manvir Singh Baryan, kes kaotas aga võitjale 11 ja poole minutiga.

Probleeme oli aga juba pühapäeva hommikusel sessioonil, kus 38-kilomeetrisel Kedongi katsel muutusid sõidujooned liivas nii sügavaks, et sõitmine oli praktiliselt võimatu.

Ilmastikuolude tõttu pidid ralli korraldajad ka jooksvalt katseid muutma ning üks katsetest jäi lõpuks üldse ära.

Safari ralli on üks etappidest koos Jaapani võistlusega, mis soovib juba uueks aastal WRC sarjas osaleda. MM-i kandidaatrallina peetud etappi olid kohapeal jälgimas nii Hyundai, M-Spordi kui ka Toyota esindajad. Lisaks olid kohal ka Rahvusvahelise Autoliidu FIA esindaja ning WRC-sarja promootorid.

Safari rallit on peetud regulaarselt alates 1953. aastast. WRC-sarjas võisteldi seal viimati 2002. aastal, kui võidutses Ford Focusega kihutanud Colin McRae.

Maailma Autospordinõukogu asus möödunud nädalal hääletama 2020. aasta autoralli MM-sarja kalendri üle. Avalikkusele peaksid hääletustulemused jõudma käimasoleval nädalal.