Neuville sõitis 4. katsel Monza ringrajal ühes šikaanis enne metsa vahele keeramist vastu betoonplokki, lõhkudes parem eesmise vedrustuse. Seejärel sõitis ta veel läbi suure porilombi. Auto suri välja rohkem ei käivitunud. Belglane jäi keset teed seisma ning auto toimetati tõstukiga ohutusse kohta, mis peatas mõneks ajaks katse.

"Meie jaoks väga raske päev. Me ei oleks uskunud, et peame nii varakult katkestama. Hommikul tegime väikse vea ja üritasime paremusjärjestuses ülespoole ronida. Surusime kõvasti, aga läksin šikaanis betoonplokile liiga lähedale. Lõhkusin vedrustuse, kaotasime sellest hetkest aega, aga auto oli endiselt sõidetav, kuni jõudsime suure lombini. Mootor sai vett ja jäi seisma. Mul ei õnnestunud seda enam käivitada," kommenteeris Neuville oma Twitteri lehel.

"Olen Väga pettunud. Kaks asja said ühel hetkel kokku. Kindlasti minu viga, et betooni otsa sõitsin. Vaatasin just videot. Olin kindlasti liiga lähedal, kuid ei saanud sellest tol hetkel aru. Oleksime rohkem aega kaotanud, aga lõpuks polnud veelomp üldse oodatud."

"Nad (mehaanikud - toim) vaatavad, kas mootor on korras, aga ma usun, et on, ning me saame homme jätkata," lisas ta.

Neuville hoidis enne katkestamist üldarvestuses üheksandat kohta ja kaotas ralli liidrile Esapekka Lappile 34,7 sekundit. Palju aega läks tal kaduma ka päeva esimesel katsel, kus ta libises mudasel teel vastu traataeda ning suretas samuti masina välja.