Esmalt küsiti Tänaku käest, miks ta M-Spordi meeskonna Toyota vastu vahetas. "Et omada tulevikus parimaid võimalusi tiitli nimel võidelda," vastas saarlane. "Olime eelmisel aastal sellele lähedal, aga ei saanud hooaja alguses kuidagi esimest võitu kätte. Esimene võit oli kõige suurem siht ning pärast tahtsime tiitliheitlusele järjest lähemale jõuda. Kui hooaeg lõpule hakkas lähenema, olime juba piisavalt kaugel, et selleks võimalus tekiks. Sel aastal üritame algusest peale kavalamalt mängida."

Tänak ei kahtle, et Toyota tehasemeeskonnas tiitlivõiduks vajalikud tingimused olemas on. "Pole kahtlustki, et neil on selleks vajalikud vahendid ja inimesed. Tegu on suure korporatsiooni ja suure meeskonnaga. Minu jaoks on õiges tehasetiimis sõitmine suur asi. Mul on olnud aega neid inimesi ja nende tööd paremini tundma õppida ja autot arendada. Auto tundub päris kiire. Minu töö on nüüd sellega harjuda," rääkis Tänak.

"Olen kindel, et konkurents saab olema enam-vähem sama tasavägine kui eelmisel aastal, mil see oli uute regulatsioonide ja autode tõttu juba päris kõrge. Üritame püsida kogu aeg tipus ja seal, kus võimalik, võidelda võidu numel. Samal ajal on tähtis punkte koguda. Raske on veel midagi ennustada. Vaatame, kuidas läheb. Ralli on spordiala, kus sa ei saa midagi planeerida. Lihtsalt mine ja mängi tarka mängu!"

Esimest korda istus Tänak Toyota autosse detsembri alguses. Konkreetselt Monte Carlo ralliks, mis algab juba järgmisel nädalal, tehti neljapäevane test. "Neli päeva peaks Monte jaoks olema piisav ettevalmistus," sõnas ta.