Mida tiimid plaanivad?

Citroen

Kõige suuremad plaanid tunduvad olevat Citroenil. Tänavusel ja ka eelmisel hooajal kõige kehvemaks tiimiks osutunud Citroen ihkab tippu tagasi. Selleks on nad valmis kulutama raha ja palkama viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier'i.

Autospordi teatel siirdubki Ogier Citroeni. Prantslane saab oma suure palga ja lisaks lubas Citroeni tehas senisest palju suuremat tuge.

Lisaks Ogier'le soovib Citroen endale ka praegu Toyotasse kuuluvat Esapekka Lappit. Soome meedia teatel ongi Lappi Citroeniga liitumas.

Tiimi kolmandaks sõitjaks jääks praegugi võistkonda kuuluv Craig Breen. Lisaks tuleks mõnel rallil arvatavasti taas starti ka Sebastien Loeb.

M-Sport

Kõige keerulisem tundubki olevat M-Spordi seis. Praeguste üsnagi kindlate teadete kohaselt on nad Ogier'st ilma jäämas. Väga kehva hooaja on teinud ka mullu arenguhüppe teinud Elfyn Evans. Üsna avalikult on räägitud, et Evans võib järgmiseks hooajaks üldse lepinguta jääda.

Pigem tundub siiski, et Evans jätkab M-Spordis. Üsna selge peaks aga olema, et tuleval hooajal saab M-Spordis täishooaja noor soomlane Teemu Suninen.

Kellest saaks aga tiimi esinumber? Võistkonnaga on seostatud Dani Sordot. Läbi on käinud ka praegu tööta oleva Kris Meeke'i nimi. Spekuleeritud on ka WRC2 sarjas tegusid tegeva rootslase Pontus Tidemandiga.

Toyota

Tommi Mäkineni juhitavas tiimis on asjad suures plaanis üsna selged. Võistkonnas jätkab kindlasti Tänak ja väga suure tõenäosusega ka Latvala. Seega on küsimus, kes istub kolmandasse autosse.

Väidetavalt sooviks Toyota eelkõige Lappi jätkamist. Kui Lappi peaks valima aga Citroeni pakkumise, siis väidetavalt on Mäkinenil kaks valikut. Soome meedia teatel on Toyota valmis palkama praegu Hyundai süsteemi kuuluvat soomlast Jari Huttuneni.

Autospordi teatel on tõsisem variant hoopis Meeke. Ka Mäkinen tunnistas, et on britiga tulevikust rääkinud ja tegemist on ühe tõsise kandidaadiga Toyota rooli. “Ta on üks võimalus. Räägime veel Jaapaniga asjad läbi. Rääkisime alles hiljuti telefonis,“ avaldas Mäkinen.

Hyundai

Sarnaselt Toyotale ka on ka Hyundais asjad suures plaanis paigas. Jätkamas on Neuville ja Mikkelsen. Lisaks tahaks tiim, et ka tuleval hooajal jagaksid kolmandat autot Sordo ja Hayden Paddon. Kui M-Sport pakub Sordole aga täishooaega, siis peab Hyundai leppima ainult Paddoniga.

Samas on varian, et sellisel juhul otsitakse Paddoni kõrvale mõni uus mees.