Arctic Lapland Rally on praeguse seisuga kavas 15. - 16. jaanuarini. "Kui see toimub, siis mina olen stardis. See on hetkeplaan," teatas vormelisõitja Ilta-Sanomatile.

31-aastane Bottas on varemgi Arctic Lapland Rallyl osalenud. 2019. aastal sai ta Ford Fiesta WRC masinaga viienda koha, tänavu oli soomlane Citröen DS3 WRC autoga üheksas.

Soome ralliajakirjaniku Jarno Saari andmetel plaanib Bottas ka tänavu osaleda võistlusel WRC masinaga, kuid sedapuhku erineva autoga kui kahel varasemal aastal. Sellisel juhul jääks valikusse alles Hyundai ja Toyota.

Arctic Rallyst saab hoopis WRC etapp?

Põhja-Soomes toimuva Arctic Rally kohta on viimastel päevadel ralliportaalides ja foorumites spekuleeritud, et sellest võib saada hoopis WRC etapp. Nimelt on suured küsimärgid veebruari keskele planeeritud Rootsi MM-ralli kohal. Põhjuseks on mõistagi koroonapandeemia.

Kuna pole näha, et viirus veebruariks oluliselt järgi annaks, ei paista, et raja äärde ka publikut lubada saaks. Ilma publikuta ei näe rootslased aga ralli korraldamisel majanduslikus võtmes mõtet.

Võimaliku alternatiivina veebruarikuu talveralli aknasse nähakse Põhja-Soomet, kus juba praegu lumepuudust ei ole. Urheiluuutiset.com kirjutas, et nende informatsiooni kohaselt planeeritakse Põhja-Soomes toimuvat WRC rallit veebruari viimaseks nädalavahetuseks. Rootsi ralli on hetkel kavas 11.-14. veebruarini.