Tänakust oli testikatsel 1,2 sekundi võrra kiirem vaid tema Hyundai tiimikaaslane Thierry Neuville.

"Tavaliselt on Hyundai nendes rasketes tingimustes hästi esinenud. Nii keerulistes oludes pole kunagi väga mõnus sõita, kuid masin võib selle meie jaoks pisut lihtsamaks teha. Samas pole meie selle autoga siin veel kunagi võistelnud. Eks vaatame, mida me suudame," sõnas Tänak keskpäeval antud pressikonverentsil.

Türgi ralli algab täna õhtul kahe kiiruskatsega (esimene stardib meie aja järgi kell 17.08).

"Tänane päev on ülioluline, sest laupäeval on kõige pikem päev. Kõige raskemaks kujuneb aga pühapäev - siis on palju uusi üllatusi ja tuleb silmad lahti hoida," rõhutas Tänak.

Eestlane lisas, et talle tegelikult väga meeldib praegune MM-sarja võistlusformaat. "Me tuleme kohale päev hiljem, aga kokkuvõttes saame ikkagi korraliku nädalavahetuse. Reede on poolik päev ning laupäev ja pühapäev on korralikud võistluspäevad. Minu arvates võiks selline süsteem jätkuda ka järgmisel aastal," sõnas Tänak.

Selle avalduse peale teatas Sebastien Ogier kohe vahele: "Ma olen täiesti nõus."

MM-sarja üldliider Ogier rõhutas omalt poolt samuti tänase kahe kiiruskatse tähtsust, sest need on oma kaalult sisuliselt nagu punktikatsed.

"Esimesena startida on siin lõbus ja sõita on mõnus, kuid kui katse lõpus oma aega näed teistega võrreldes, tuleb pettumus," sõnas prantslane oma tänase stardikoha kohta. "See ralli saab olema suur väljakutse nagu alati, aga me oleme valmis."