Hetkeseisuga on MM-sarja hooaja viimaseks etapiks 20.-22. novembril peetav Belgia ralli, kuid kogenud ralliajakirjanik David Evans väidab, et kalendrisse on lisandumas Monza etapp.

Kuigi Autodromo Nazionale di Monza ringrada on avalikkusele tuntud eeskätt kui vormel-1 etapi võistluspaik, on seal seal alates 1978. aastast peetud ka rallit.

100 miili pikkusel Monza rallil võidutses näiteks 2011. aastal üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb ning WRC autotootjate poolt hinnatakse seda võistlust turunduslikult väga kõrgelt.

Üks ralli MM-sarjale lähedalseisev allikas ütles DirtFishile: “Monza oleks WRC jaoks väga loogiline valik. Sellel ringrajal on piisavalt võistluskilomeetreid, et see jõuproov võiks kujuneda põnevaks."

Allika sõnul oleks Monza etapil osalemise kulud tootjate jaoks mõistlikud ning lisaks avaneks siis võimalus tuua hooaja lõpuralliks raja äärde ka piiratud arv pealtvaatajaid. Monza etapi kuupäevadeks oleks 3.-6. detsember.

Kui aga Monza rallit ikkagi tänavu MM-kalendrisse ei lisata, võib see saada WRC promotsiooniralli staatuse, mis oli mullu näiteks Rally Estonial.

Sel nädalavahetusel jätkuvad autoralli maailmameistrivõistlused Türgi jõuprooviga, vastavalt oktoobris ja novembris järgnevad Sardiinia ja Ypresi ralli.