Ogier väitis rallijärgsel pressikonverentsil, et Adamo palus Dani Sordol pühapäevasel esimesel katsel seisma jääda ning tema taga olnud Thierry Neuville endast mööda lasta, et belglane saaks sõita konkurentidest paremates tingimustes. Päeva avakatsel olid stardiintervallid vaid kaheminutilised ning kuiva ja võrdlemisi tuulevaikse ilma tõttu jäi eelmise auto tagant üles kerkinud tolm raja kohale hõljuma, mistõttu oli mitmel rajalõigul nähtavus väga kehv.

Sellise strateegia korral oleks Sordo pidanud uuesti rajale startima pärast seda, kui Neuville temast möödus, mistõttu oleks ta järgmisele startijale ehk Kris Meeke'ile tolmu tõttu olukorra veel keerulisemaks teinud.

"Peame olema õnnelikud ja tänama Dani Sordot," alustas Ogier rallijärgsel pressikonverentsil. "Täna oli Hyundail hoopis õelam taktika kavas kui eelmisel päeval. Õnneks Sordo keeldus sellest."

Kui Adamo ja Neuville keeldusid süüdistusi kommenteerimast, siis hispaanlaste Marca on Dani Sordolt kommentaari kätte saanud.

"Ma ei mõista, miks ta räägib millestki, mis isegi ei juhtunud. Võtan tema komplimendi vastu, aga minu tiim ei tahtnud Toyotat või kedagi teist halvasti mõjutada," sõnas Sordo.