Soome MM-ralli peakorraldaja Kai Tarkiainen ei osanud uudise peale rõõmustada ega ka kurvastada. Lootus ralli toimumiseks jäi alles, aga kui piirang oleks kehtestatud näiteks juuni, mitte juuli lõpuni, võinuks rallisõbrad optimistlikumad olla.

"Otsus jättis nii ralli kui ka teiste augustis toimuvate ürituste saatuse õhku rippuma," rääkis Tarkainen Soome uudisteagentuurile STT.

Augustis peaks avatama ka renoveeritud Helsingi olümpiastaadion, Turus peaks aga toimuma kergejõustiku Kaleva mängud.

"Saan aru, et juuni alguses peaks valitsuselt tulema uued suunised. Kui nii läheb, saame pildi selgemaks. Loodame, et paljude inimeste tehtud töö ei lähe raisku. Aga keegi meist ei kujuta ette, kas augustiks on üldse piirid lahti ja kas Soome on turvaline reisida. 75 protsenti võistlejatest tuleb välismaalt, lisaks veel tuhanded rallituristid," ütles peakorraldaja.

Tarkiainen kartis, et erasõitjate huvi Soome rallile tulla võib isegi positiivse stsenaariumi korral tavapärasest väiksemaks jääda.

"Majandus on nõrgenenud, sponsorid on ära kadunud. Mida lähemale augusti algusele jõuame, seda suuremaks majanduslik risk läheb," lausus ta.

Soome ralli peaks toimuma 6.-9. augustini.