Sarnaselt eelmisele kahele hooajale on ka sel aastal teistel eest minemas suur kolmik ehk tiitliheitluses on peaasjalikult belglane Thierry Neuville, prantslane Sebastien Ogier ning eestlane Ott Tänak.

Edasi tulevad britid Kris Meeke ja Elfyn Evans, kes mõlemad ihkavad astuda esikolmiku kandadele.

Lõpuks tulevad omaette kategoorias kolm soomlast (Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen), kes võitlevad üldarvestuses kolme Hyundai sõitjaga (Andreas Mikkelsen, Dani Sordo ja Sebastien Loeb), kellest ükski ei tee kaasa täishooaega.

Praeguseks ongi seis, kus nimetatud kuuest sõitjast (soomlastest ja Hyundai osalise koormusega meestest) on parim Mikkelsen, kes on üldarvestuses kuues. Tema on senisest viiest etapist kaasa teinud neljal, kuid edestab kokkuvõttes kõiki kolme soomlast.

Viiest etapist kolmel osalenud Sordo ja Loeb on aga edestamas kõikidel etappidel osalenud Sunineni.

MM-sarja üldseis viie etapi järel:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 110 punkti
2. Sebastien Ogier (Citroen) 100
3. Ott Tänak (Toyota) 82
4. Kris Meeke (Toyota) 54
5. Elfyn Evans (M-Sport) 43
6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 30/osalenud 4 rallil
7. Jari Matti Latvala (Toyota) 29
8. Esapekka Lappi (Citroen) 26
9. Dani Sordo (Hyundai) 26/osalenud 3 rallil
10. Sebastien Loeb (Hyundai) 22/osalenud 3 rallil
11. Teemu Suninen (M-Sport) 20

Soomlaste kehvad tulemused on loomulikult pannud ringlema ka kuulujutud, et mõni neist võib samamoodi jätkates lähiajal töötuks jääda.

Kõike konkreetsemad on jutud olnud ehk Latvala kohta. Latvala suunas on märgitud, et vanameister peab samamoodi jätkates mõnest etapist kõrvale jääma ning tema asemel võiks koha sisse võtta noor kaasmaalane Kalle Rovanperä.

Argentinas katkestanud Lappi töökoht peaks praegusega siiski kindel olema. Nii kinnitas Autospordile Citroeni boss Pierre Budar. „Peame teda praeguses olukorras toetama. Meil ei jää muud üle. Teame, et tal on kiirus olemas,“ sõnas Budar. „Võib olla on tal veel kogemusi vähe. Loodetavasti suudab ta enesekindlust koguda.“

Hooaega kolme ebaõnnestumisega alustanud Suninen sai Korsika ralli eel M-Spordi bossidelt karmi käsu, et nüüd tuleb ikka lõpuni tulla. Korsikal oligi ta viies, kuid Argentinas ei suutnud ta jällegi näidata konkurentidega võrreldavat kiirust. Senisest viiest rallist on tal tegelikult õnnestunudki ainult Korsika etapp. Saab näha, kas Sunineni hakatakse regulaarselt avalikult noomima. Hooaja eel räägiti, et temast oodatakse uut rallimaailma superstaari ja soomlast peeti kohati ka M-Spordi esinumbriks, kuid tegelikkuses on ta Evansile selgelt alla jäänud.