Lüttgensi sõnul on ta varemgi kirjutanud, et usub rallijumala olemasolusse - ning kui selline jumal tõesti eksisteerib, tuleb tänavu Ott Tänak maailmameistriks.

„Usun, et nägime Sardiinias Ott Tänaku ühte kõige tugevamat sõitu WRC-sarjas. Reedel oli ta hoolimata kehvast stardipositsioonist kiire, laupäeval oli teistest peajagu üle. Pühapäeval hoiab edu. Ja siis, kui võit oli juba nende ees, ütleb roolivõim üles ning Tänak kukub viiendaks," kirjutas Lüttgens.

„Tänak ei vääri aga tiitlit mitte ainult kompensatsiooniks. Ta lihtsalt on selle hooaja tugevaim piloot. Eestlane on esimese kaheksa etapiga võitnud 47 kiiruskatset, mis tähendab, et ta on triumfeerinud keskmiselt igal kolmandal katsel. Thierry Neuville, kes on selles arvestuses teine, on võitnud 20 katset.

Muidugi aitab teda tõsiasi, et ta istub Toyotas, mis on üldise arvamuse kohaselt MM-sarja parim auto. Samas ei sõida kiire auto ise - seda näitab võrdlus tiimikaaslaste Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke'iga, kes ei jõua talle isegi lähedale. Eriti peab oma tuleviku pärast WRC-sarjas muretsema Latvala."

Järgnevalt kirjeldab Lüttgens Tänaku keerulist teekonda tippu ning jõuab selle juurde, miks ta leiab, et Tänak oleks kõige väärilisem maailmameister.
„Saavutuste kõrval väärib Tänak eelkõige tiitlit oma suhtumise poolest. Kruusarallidel stardib esimesel päeval esimesena MM-sarja liider ning teepuhastamise tõttu peavad Ogier, Neuville ja Tänak seetõttu pidevalt taluma teistega võrreldes kehvemaid tingimusi. See on selgelt ebavõrdne olukord, ent Tänaku puhul ei pane seda tähele. Kui Ogier ja Neuville kaotavad reedeti pidevalt palju aega, siis Tänak suudab peaaegu alati konkurentsis püsida ning laupäevaks hea stardikoht saada.

Kui Ogier' jaoks on halva stardikoha üle kurtmine vaat et „lemmikhobi", siis Neuville (halbadest oludest tuleva surve tõttu?) teeb reedeti palju eksimusi. Tänak võtab asja rahulikult ning ei eksi.

Kogu selle suhtumise tõttu vääribki Tänak tänavu meistritiitlit. Neuville ja Hyundai teevad liiga palju vigu, Ogier on samal ajal juba piisavalt tiitleid võitnud. 15 aasta järel on aeg küps selleks, et maailmameistri eesnimi ei oleks Sébastien, eks?"