Eestlased alustasid tänavust JWRC hooaega veebruaris Rootsi rallil, mille lõpetasid suurepärase teise kohaga. Märtsi lõpus Korsika asfaldil sõidetud ralli oli Rolandile ja Kenile kogemuste kogumise võistluseks, mis lõppes kuuenda kohaga. Kui juuni keskel said Rolandi ja Keni konkurendid võistelda Sardiinia kruusal, siis eestlased käisid seal vaid rada kirjutamas, sest hooaja kolmas JWRC etapp kattus koduse Viru ralliga.

Just Soome teedel tegid Roland ja Ken täpselt aasta tagasi esimese ühise MM-stardi ning kuigi nende avapäev jäi tehniliste probleemide tõttu pooleli, siis laupäeval ja pühapäeval näitasid eestlased kaheksal korral R2 autode arvestuse TOP6 ja korra TOP3 katseaega.

Kolm nädalat tagasi Otepää, Elva ja Tartu teedel sõidetud Shell Helix Rally Estonia, mille Roland ja Ken lõpetasid Estonian R2 Challenge arvestuse teise kohal, oli nendele viimaseks ettevalmistuseks enne tänavust Soome MM-rallit. Lõuna-Eesti teedel said noormehed sõita selle sama autoga ehk Ford Fiesta R2T19, millega nad startimas ka Soomes ning võistluse käigus õnnestus neil autole leida sobivad seaded, millega saab enesekindlalt Soome rallile startida.

„Soome on ainuke ralli JWRC kalendris, mida ma varasemalt sõitnud olen. Eelmisest aastast on väga positiivsed tunded, seega lähen rallile vastu kindlasti hea tundega. Rally Estonia läbimine M-Sport meeskonna uue Fiesta R2 ralliautoga oli väga heaks ettevalmistuseks. Soomes endale ralli võitmise survet kindlasti peale ei pane, sest tahame rallit nautida ja kui kõik sujub, siis usun, et oleme ralli lõpuks heal positsioonil,“ sõnas Poom enne Soome MM-rallit.

Kui Rolandit ootab sel nädalavahetusel ees karjääri neljas MM-ralli ja teine Soome MM-etapp, siis Keni on ees ootamas karjääri 21 MM-ralli ja kuues Soome MM-ralli.

Roland Poomi ja Ken Järveoja Ford Fiesta R2T19 võistlusauto kannab eeloleval nädalavahetusel numbrit 75.

Kokku sõidetakse tänavusel Soome MM-rallil 23 kiiruskatset ning läbitakse 307,58 katsekilomeetrit.

Autoralli MM-sarja JWRC klassi punktijärjestus enne Soome MM-rallit:

1.Jan Solans - Mauro Barreiro 71

2.Tom Kristensson - Henrik Appelskog 62

3.Dennis Radström - Johan Johansson 56

...

5.Roland Poom – Ken Järveoja 26