Eeloleval neljapäeval antakse Liverpoolis start tänavusele Walesi MM-rallile. Viiendat ja viimast korda on sel hooajal stardis ka Junior WRC MM-klassi võistluspaarid, keda mudastele ja libedatele kruusateedele startimas 11.

Neljandat korda sel hooajal on MM-rallil M-Sport meeskonna Ford Fiesta R2T autol stardis ka Roland Poom ja Ken Järveoja, kes enne hooaja otsustavat rallit hoiavad JWRC sarjas neljandat kohta. Tänavu Rootsis ja Soomes noortele pilootidele mõeldud sarjas poodiumile jõudnud eestlased lähevad poodiumimõtetega starti ka Walesis.

JWRC klassis on Poom – Järveoja enne hooaja viimast etappi klassi liidritest Tom Kirstensson – Henrik Appelskogist maas 54 punktiga, kuid hooaega lõpetaval etapil teenitud punktid korrutatakse kahega ning lisaks saavad juuniorid punkte ka iga katsevõidu eest.

Lisaks läheb kõigil viiel selle aasta JWRC etapil osalenul maha ka hooaja kehvem resultaat, mis Poom – Järvojal juba Sardiinias mitte osalemise tõttu maha läinud.

Kui JWRC MM-sarja üldvõidule on eestlaste võimalused pigem matemaatilised, siis palju parem seis on neil JWRC uustulnukate arvestuses, kus Poom – Järveoja hoiavad rootslaste järel teist kohta.

Juhul, kui Kristensson – Appelskog peaksid sarja võitma, siis läheb uustulnuka auhind, milleks on 15 000 €, selle arvestuse teisele kohale.

Kui Järveoja on Walesis 10 aastat tagasi startinud, siis Poomile on see nendel legendaarsetel teedel esimene ralli. Tõsi, enne tänavuse hooaja Korsika MM-rallit testis Poom just Walesi asfaldil, kuid sealsete kruusateedega tal varasem kokkupuude puudub.

Roland Poom „Topeltpunktid Walesis annab meile matemaatilise võimaluse ka JWRC MM-tiitel võita. Läheme sellele etapile sama plaaniga nagu teistelegi, et tahaks kõik katsed läbi sõitja ja lõpetada poodiumil. Kõik, mis on rohkem, olen rahul, alla selle mitte. JWRC sarjas on vaja eelkõige mõistliku tempoga sõita ja autot hoida, sest R2 autoga ei saa alati endast maksimumi anda vaid peab targalt sõitma. Need 15 000€, mis on uustulnukale auhinnaks oleks kindlasti järgmise hooaja eelarvet silmas pidades abiks.“

Walesi MM-ralli saab alguse neljapäeval ning nelja võistluspäeva jooksul sõidetakse 22 kiiruskatset ja läbitakse 309,76 katsekilomeetrit. Ilmajaam lubab kuni pühapevani ralli piirkonda tugevat vihma ja tuult, mis tähendab, et võistlejaid ootavad Walesi rallile omased rasked tingimused.

Autoralli MM-sarja JWRC klassi punktijärjestus enne Walesi MM-rallit

1.Tom Kristensson - Henrik Appelskog 95

2.Jan Solans - Mauro Barreiro 94

3.Dennis Radström - Johan Johansson 61

4.Roland Poom – Ken Järveoja 41

Autoralli MM-sarja JWRC klassi uustulnukate punktijärjestus enne Walesi MM-rallit

1.Tom Kristensson - Henrik Appelskog 95

2.Roland Poom – Ken Järveoja 41

3.Mārtiņš Sesks - Krišjanis Caune 25