Kuna oktoobris alanud protestid on Tšiili elu pea peale pööranud, ei näinud kohalikud autosporditegelased võimalust, et Concepcioni linna ümbrusse planeeritud MM-rallit õnnestuks aprillis läbi viia.

"Õnneks FIA (Rahvusvaheline Autoliit) mõistis meie otsust ja lubas niivõrd lühikese etteteatamise ajaga ralli ära jätta," sõnas Tšiili etapi peakorraldaja Filipe Horta pärast tänast kriisikoosolekut.

"Meie jaoks on praktiliselt võimatu seda rallit korralda," rääkis Kataloonia MM-etapi korraldamise eest vastutava klubi RACC-i pealik Aman Barfull. "Esiteks ei ole meil selleks raha. Sponsorid on oma ressursid juba mujale paigutanud ja meil pole võimalust nii lühikese ajaga eelarvet kokku saada."

"Kuupäev on väga lähedal ja pole aega teha üks testiüritus," jätkas Barfull Hispaania väljaande AS-i vahendusel. "Tegelikult MM-sarja meeskonnad eelistaksidki, et etappe oleks vähem."

Nimelt on seoses Keenia, Jaapani ja Uus-Meremaa ralli lisandumisega transpordikulud niigi juba tiimide jaoks suurenenud. Üheks võimalikuks asenduseks peetakse ka Korsika rallit, mida samuti uuel aastal enam WRC-kalendris pole.

Kas võimaluse saab Rally Estonia?

Teoreetiliselt ei saa välistada ka, et suurepärane võimalus MM-etapp korraldada avaneb Rally Estonial.Tänavu esmakordselt ametliku WRC promotsiooniralli tiitlit kandnud Shell Helix Rally Estonia kannab sama tiitlit ka järgmisel aastal. Praeguse seisuga sõidetakse Rally Estonia 2020 24.-26. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel. Viimastel aastatel on ralli peetud juuli keskel.