Mäkineni väljaütlemine tuli pärast seda, kui Ott Tänak oli laupäeval sunnitud liidrikohalt keset katset rehvi vahetama ning seetõttu suurest mängust langema. Toyota meeskonna jaoks osutus nädalavahetus rehvipurunemiste mõttes sealjuures eriti õnnetuks, sest vähemalt korra tabas see probleem kõiki nende sõitjaid.

Rehvipurunemine otsustas lõpuks ka rallivõidu, sest punktikatsel tabas sama saatus liidrit Elfyn Evansit, kes seetõttu kindlana näinud esikohalt hoopis kolmandaks langes.

Mäkineni sõnul võiks MM-sarjas taas kasutusele võtta rehvid, mida kunagi näiteks ka tema karjääri jooksul kasutati: need täituvad purunemise korral vahuga, mis laseb liiga suure ajakaotuseta edasi sõita.

Ott Tänaku sõnul peaks Toyota aga eelkõige keskenduma oma praegusele veljeprobleemile lahenduse leidmisele. "Mul isiklikult puudub igasugune kogemus isetäituvate rehvidega. Ma jätkuvalt usun, et kui saame oma probleemidele lahenduse, siis selliseid intsidente ei tohiks rohkem juhtuda. Tänapäeval on rehvid ise niipalju edasi tugevamaks arenenud," sõnas Tänak Betsafe'ile antud intervjuus.

Nelja MM-etapi järel hoiab Tänak MM-sarja üldarvestuses küll kolmandat kohta, kuid vahe Thierry Neuville'i ja Sébastien Ogier'ga on väike. "Aasta on pikk ja olen üldiselt väga rahul selle aasta algusega. Auto on saanud koduseks ja meeskonnaga oleme ühte kasvanud. Kindlasti on meil sel aastal kõik võimalused tiitlile konkureerida, hoiame pea maas ja võitleme edasi, tuleb põnev hooaeg!"