Küsimusele, millal sündis lõplik otsus Hyundaiga liitumise kasuks, vastas Tänak: "Suurbritannia ja Hispaania rallide vahel (6.-24. oktoober - toim.). Enne seda olime pikalt eri osapooltega rääkinud."

Hyundai meeskond avalikustas teatavasti Tänaku palkamise - eestlasega sõlmiti kaheaastane leping - 31. oktoobril.

Tänaku sõnul meeldis talle läbirääkimistel Adamo selge tulevikunägemus. "Mida enam ma Andreaga rääkisin, seda paremini teda mõistsin ja sain aru, kuidas ta töötab. Ta ei selgitanud mulle üksnes, kuidas meeskond toimib, vaid avas ka konkreetseid tulevikuplaane: alates sellest, kui kiiresti nende masinat arendatakse kuni sportlike eesmärkideni välja. Ühel hetkel teadsin, et tahan selle meeskonnaga liituda," rääkis Tänak.

Eestlane tunnistas, et tal oleks olnud mugavam ja lihtsam jätkata Toyotas, kuid mõistis, et vajab keskkonnavahetust.

"Vanas meeskonnas on kergem jätkata, kui uues kohas alustada. Aga väljakutse, mis uue keskkonnaga kaasneb, on suurepärane. Mul on Neuville’i, Loeb’i ja Sordo näol Hyundais ees ootamas väga tugevad tiimikaaslased. Ootan seda väga. Kuna liitun meeskonnaga valitseva maailmameistrina, teeb see minu olukorra kindlasti kergemaks. Tean seda olukorda ajast, kui Sébastien Ogier liitus 2017. aastal M-Spordiga," lisas Tänak.

Eestlane loodab esimese testisõidu Hyundai i20 WRC-ga teha jõulude paiku. "Minu leping (Toyotaga) kehtib aasta lõpuni, aga tavaliselt jõuavad meeskonnad omavahel kokkuleppele, et uue tiimi masinat saab testida juba varem. Räägime hetkel neid asju läbi ning kui kõik sujub, võiksin esmakordselt Hyundaid katsetada jõulude eel," arvas Tänak.

Tänavune WRC-hooaeg lõppeb järgmisel nädalal sõidetava Austraalia ralliga. Uus hooaeg stardib 23. jaanuaril, kui avaetapp peetakse tavapäraselt Monte Carlos.