1,9 km pikkuse avakatse võitis Hyundai esinumber Thierry Neuville, kes edestas Tänakut 0,3 ja Sebastien Ogier`d (Ford) 0,4 sekundiga.

"Ma arvan, et see võib-olla selle nädalavahetuse võiduauto! Tundsime end masinas väga hästi, nüüd on vaja korralikult puhata, sest me teame, et ees ootab raske nädalavahetus," teatas Tänak Twitteris.

Toyota pressiteate vahendusel lisas Tänak: "Tegime hea esimese kiiruskatse ja tõesti nautisime seda. Olen autoga ja selle tasakaaluga väga rahul. Hetkel töötab kõik laitmatult ja sellises seisus on hea rallit jätkata. Tunne on tõesti selline, et me oleme selleks ralliks hästi valmis. Nüüd tuleb keskenduda teisele päevale, et ka laupäeva eel korralikul kohal olla. Reedel kolmandana startimine pole samas kerge, eriti seetõttu, et ilm peaks olema kuiv."

Avakatse võidumees Neuville kiitis Argentina ralli publikut: "Nii on vägev rallit alustada! Pealtvaatajaid oli väga palju ja atmosfäär on suurepärane."

Ralli jätkub täna Eesti aja järgi kell 14.13 sõidetava 16,65 km pikkuse teise kiiruskatsega. Hoia ralli sündmustel pilk peal meie otseblogi vahendusel!