Ralli kokkuvõttes kümnendal kohal olnud Ogier oleks pidanud startima ühena esimestest ning seetõttu taas mõnevõrra teistele teed puhastama, mis oleks tema punktikatse aega halvasti mõjutanud. Selle asemel viivitas prantslane starti tulekuga ning pääses lõpuks rajale WRC masinatest viimasena, sõites Esapekka Lappi järel välja teise aja.

Punktikatselt teenis Ogier seega neli silma, aga pidi ajatrahvi tõttu loobuma oma kümnendast kohast, mis meeskonnale aga kahju ei toonud - tema asemel tõusis ühe silma peale tiimikaaslane Elfyn Evans.

"See oli tiimistrateegia. Meie kohalt stardijärjekorras poleks meil mingit lootust olnud," selgitas Ogier oma käiku. "Tahtsime natuke mängida, et vastuvõetav positsioon saada. Punktikatsel tegin paar viga, sest polnud nii hea pidamisega harjunud, ent lõpuks täitsime eesmärgi ja võtsime mõned punktid juurde."

Sealjuures rikkus Ogier' kogu nädalavahetuse reedene päev, kus ta MM-sarja üldliidrina pidi esimesena startima ja seetõttu teistele teed puhastama, ise suurest mängust väga kaugele jäädes.