Tänavu Citröenis sõitnud Craig Breeni ja Mads Östbergi olukord muutus keeruliseks, kui tiimijuht Pierre Budar avalikustas, et senine suursponsor Abu Dhabi neid järgmisel aastal enam ei toeta. Citröeni põhisõitjad on järgmisel hooajal Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi ning Budari sõnul tundub kolmanda auto lisamine hetkel väga ebatõenäoline.

Toyota meeskond on kinnitanud, et nemad stardivad uuel aastal kolme autoga, mille rooli istuvad Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja uue mehena Kris Meeke.

M-Spordi olukord on hetkel kõige lahtisem, sest siiani on teada vaid ühe sõitja nimi - Teemu Suninen. Meeskonnaga on seostatud nii Elfyn Evansit, Eric Camilli kui Gus Greensmithi. Pärast Citröeni peasponsori lahkumist on kandidaatiteks ilmselt ka Breen ja Östberg.

Hyundai tiimil on uueks aastaks käed löödud Thierry Neuville `i ja Andreas Mikkelseniga. Hispaania meedia teatel on üsna kindel, et jätkab ka Dani Sordo, kes peaks osalema kümnel etapil 14-st. Hyundai senise sõitja Hayden Paddoni seis on lahtine ning võimalik on ka uusmeremaalase siirdumine M-Sporti. Varem on avaldatud, et Hyundai on läbirääkimisi pidanud ka Breeniga.

Seega on neli WRC-sõitjat - Breen, Östberg, Evans ja Paddon - lepinguta ning väga tõenäoline on, et üks või ka mitu neist jääbki WRC-s sõitjakohata.