Möödunud nädalavahetusel sai Lappi Volkswagenit ka testida. "Hea on olla tagasi, ehkki paus polnudki väga pikk," sõnas Lappi, kes viimati osales Arctic rallil 2012. aastal. "Ütlesin toona, et tahan siia kunagi tagasi tulla. Nüüd ma siin olen."

Koos pikaaegse kaardilugeja Janne Fermiga koostööd jätkav Lappi sõidab sedapuhku Volkswagen Polo R5 masinaga. Lappi ja Ferm esindavad ametlikult Itaalia tiimi Movistari, ehkki tegelikkuses valmistab neile auto ette soomlaste Printsport.

Viimased aastad WRC masinaga võistlenud soomlane peab nüüd kohanema hoopis teise autoga. "Autode vahel on erinevus olemas, sellest pääsu pole," vahendas Rallit.fi Lappi sõnu. "Pean nüüd mõistma, kuidas R5 masin töötab. Selles mõttes oli test väga oluline. WRC auto on palju kiirem. Peame justkui kõike uuesti õppima hakkama. Esmapilgul tundus aga autoga sõitmine lihtne. Kuna R5 ei sõida nii kiiresti, tundub autos olevat palju rohkem aega ning midagi justkui ei juhtu."

WRC2 klassis võistlev Lappi sihib ralli võitu. "Sellest tuleb kõva väljakutse. Sõitjad on väga tugevad, ees ootab tihe võistlus ja auto pole minu jaoks tuttav."