62-aastane endine tippsõitja on korduvalt rõhutanud, et kaks aastat Sébastien Ogier'ga olid küll tulemuste mõttes ülimalt positiivsed, kuid rahalise poole pealt jäädi tegelikult miinusesse. Uue hooaja eel ei olnud pikalt kindel, kas M-Sport üldse WRC programmi jaoks piisavad rahalised garantiid kokku saab, kuid eile selgus, et tippsarjast siiski ei loobuta. Küll aga ei juhi enam tiimi MM-rallidel Wilson, vaid hoopis tema pikaaegne parem käsi Richard Millener.

Wilson ise hakkab täiskohaga tegelema M-Spordi kui äriettevõtte rahalise poolega ning loodab tänu sellele meeskonnale rohkem rahalisi võimalusi tekitada.

Britt selgitas M-Spordi kodulehele antud kommentaaris otsuse tagamaid pisut põhjalikumalt.

"Viimased nädalad on meie jaoks olnud kui sõit Ameerika mägedel - olime Sébastien Ogier' MM-tiitli üle tohutult õnnelikud, seejärel aga pidime nendega hüvasti jätma. Seejärel oleme töötanud ööl ja päeval, et 2019. aastaks meeskond kokku panna," rääkis Wilson.

"Hetkel ei ole küll sada protsenti detailidest veel paigas, kuid selle suure töö tõttu, mida oleme auto arendamisel juba teinud, tundsin, et peame endale selle kohustuse võtma, et me näeks selle töö tulemusi ka kiiruskatsetel.

Nii finantsilise kui tehnilise koostöö jätkumine Fordiga on meie jaoks olnud endiselt väga oluline lüli edasi liikumisel ning töötame üheskoos "võimaluste redeli" kallal - see algas hiljuti, kui tulime välja Ford Fiesta R2 autoga. Oleme alati öelnud, et WRC on meie jaoks kui poe vaateaken - ning arendustöö tipptasemel kandub edasi ka redeli teistele pulkadele."

Wilsoni sõnul ootab M-Sporti ülitähtis hooaeg. "Järgmine aasta tuleb M-Spordi jaoks määrava tähtsusega. Meil on kavas välja tulla mitmete uute projektidega - näiteks avame uue keskuse Dovenby Hallis. Samuti laiendame oma võrgustikku ning jätkame olemasolevate partneritega koostöö tegemist - kaitseme neid rolle, mida juba praegu täidame ning kavatseme maksimumi võtta ka uutest võimalustest, mis tekivad.

Meil on vaja kogu WRC kogukonna toetust, et puuduvad tükid kokku panna, kuid oleme enesekindlad, et meil on olemas riistad, millega teha head tööd. Just seetõttu tegimegi otsuse jõuga edasi liikuda ning liikuda läbi nende raskuste, mis meie teele satuvad!"