Paraku pani Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) grandioossele plaanile piiri peale. Kuigi korraldajad ootasid sellisele katsele raja äärde kuni 40 000 inimest, ei luba FIA regulatsioonid punktikatset pidada rajal, mis ei ole ülejäänud etapi osas representatiivne, kirjutab Autosport.

Ralli korraldajad on aga FIA otsuses pettunud, tuues välja, et sama katse, olgugi et ilma linnatänavateta, oli kavas 2015. aasta rallil ilma igasuguste küsimuste või probleemideta.

Nüüd tuleb aga korraldajatel igatahes punktikatseks uus trass leida. "Selle aasta kavas oli mitu radikaalset ettepanekut, mis oleks meie arvates loonud fantastilise ralli, ent nende teostamiseks oli meil tarvis FIA-poolset nõusolekut," sõnas ralli tegevdirektor Ben Taylor.

Sõitjate seas lähevad sealjuures arvamused lahku: osad tahavad jätkata metsas sõitmist, teised sooviksid näha, millist efekti võib endaga 30 000 pealtvaataja raja äärde toomine kaasa tuua.

"Ma ei saa aru, mis antud juhul probleemiks on," sõnas üks tiimijuht Autospordile. "Meil on võimalus teha midagi erakordset, mis tooks ralli inimestele lähemale ja sõitjad hakkavad selle üle virisema. Nad on professionaalid, nad peaksid tegema oma tööd: sõitma sinna, kuhu kaardilugejad neid juhatavad ja laskma korraldajatel ralli organiseerida. Kui sellele ideele vesi peale lastakse, on see FIA poolt rumal otsus ja korraldajate jaoks valus kadumaläinud võimalus. Vahel ma ei saa sellest spordist lihtsalt aru - miks me puude taha peitume?"