Samas tasub meenutada, et eestlast on ka varasemalt Hyundai meeskonnaga seostatud. Kõige rohkem tehti seda 2016. aasta sügisel. Toona kihutas Tänak veel DMACK'i tiimis ning Poola ja Walesi rallil saavutatud teised kohad tõstsid saarlast aina kõrgemasse hinda.

Nii oli 2016. aasta lõpus olukord, kus Tänakut seostati samuti nii M-Spordi, Hyundai kui ka Toyotaga ehk täpselt sama kolmikuga nagu tänavu.

Toona oli olukord loomulikult väheke teistsugune. Hyundai vajas 2017. aasta hooajaks Hayden Paddoni ja Dani Sordo kõrvale kolmandat pilooti, kuna Thierry Neuville oli lähedal meeskonnast lahkumisele. Neuville'ile viskas 2016. aasta lõpus kõvasti silma Citroeni meeskond ja belglase lahkumine oli väidetavalt tõsiselt päevakorral.

Seepeale kirjutaski Rally.it, et Hyundai kaalub tõsiselt Tänaku palkamist. Eestlase kõrval jälgis Hyundai toona ka Teemu Sunineni olukorda. Lõpuks läks aga nii, et Neuville sõlmis Hyundaiga lepingu 2018. aasta lõpuni ning Tänak tõusis 2017. aastaks M-Sporti, kus tema tiimikaaslaseks sai Sebastien Ogier.