Vaadates sel nädalavahetusel kavas oleva ralli ajalugu, siis viimase 13 Kataloonia ralli jooksul on võiduni jõudnud ainult Citroeni ja Volkswageni sõitjad. Viimati suutis mõni teine autotootja triumfeerida 2004. aastal, kui Ford Focusel võidutses Markko Märtin.

Pärast Märtini triumfi võitis Kataloonias kaheksa aastat järjest Sebastien Loeb Citroenil. 2013., 2014. ja 2016. aastal näitas parimat kiirust Sebastien Ogier Volkswagenil. 2015. aastal triumfeeris tema tiimikaaslane Andreas Mikkelsen. Mullu oli Kataloonias aga parim Kris Meeke Citroenil. Seega on Märtini omaaegne võit jätkuvalt vägagi märgilise tähendusega ning Tänakul on nüüd võimalik eelpool mainitud seeria lõpetada.

Loeb kaheksa ja Ogier kolme esikohaga on ühtlasi ka Kataloonia ralli läbi aegade kõige edukamad mehed.

Kui Tänak loodab Kataloonias triumfeerida ja tõusta üldarvestuses Thierry Neuville'ile ja Ogier'le lähemale, siis tasub meenutada, et viimati suutis Toyota Kataloonias võidutseda 1998. aastal. Toona tõi Toyota Corolla võidukalt finišisse prantslane Didier Auriol. Kokku on Toyotal Katalooniast seni neli esikohta. Lisaks Auriolile on võiduni jõudnud veel Armin Schwartz 1991. aastal, Carlos Sainz 1992. aastal ja Enrico Bertone 1994. aastal. Nimetatud kolm võitu tulid Toyota Celical.