Märtin ütles esmaspäeval ilmunud Eesti Päevalehe intervjuus, et Mäkinenil oli võimalus sõlmida Ott Tänakuga uus leping, kuid ta lasi selle võimaluse käest.

"Siis kui asjad olid laual, näiteks augustis ja septembris olid veel kõik võimalused olemas. Kui aga jalgpallis läheb väravavaht ühel hetkel pingile istuma, on suur tõenäosus, et vastane lööb värava," kirjeldas Märtin, kuidas Mäkinen ja Toyota end auti mängisid.

Mäkinen ütles Rallit.fi-le, et ei tundnud end Märtini kommentaarist ära. "Ma ei loe tavaliselt selliseid arvamusi eriti tihti, kuid kuna seekord võttis sõna see härrasmees, otsustasin lugeda. Lugesin seda teksti suure hämmastusega. Ma ei suutnud end nende asjadega seostada. Ma ei tea, mille põhjal ta sellist juttu ajab," sõnas Toyota boss naerdes.

"See kõik jääb minu jaoks arusaamatuks. Jõudsin seda lugedes järeldusele, et ma ei saa üldse aru, kuidas peab asju meeskonnas ajama," märkis Mäkinen irooniliselt.

Samuti kritiseeris Märtin teravalt Toyota meeskonnas valitsenud õhustikku. "Sa ju näed, kas ollakse sinu taga ja tehakse su heaks maksimum või mitte. Tajud, kuidas võitlust planeeritakse ja kas see nägemus on ühtne või erinev," tõi Märtin ühe näite, mille põhjal ta järeldas, et Mäkineni tiim väga ei tahtnudki Tänakut oma ridades hoida.

Mäkinen ei nõustunud ka selle arvamusega. "Millegipärast jäi mul ridade vahelt mulje, et Ott ise ei tahtnud meiega jätkata või et Markko mõjutas teda tugevasti. Noh, see selleks. Kõigil on vabadus öelda, mida nad tahavad," lisas Mäkinen ega tahtnud rohkem sellel teemal sõna võtta: "Meil on põhimõte, et me ei kritiseeri teiste tegevust. Püüame teha oma asju ja jätta teised rahule."