Belgia meedias kirjutatakse, et belglased soovivad pidada Ypresi rallit hoopis juuni lõpus. Praeguse seisuga peetakse Belgia MM-etapp 13. - 15. augustini. Juuni lõppu on planeeritud aga Keenia ralli (24. - 27. juuni).

"Mul on organisatsiooniga head kontaktid, mida ma ei saa avaldada, aga on vägagi võimalik, et Belgia ralli kuupäev muutub taas," sõnas Thierry de Bournonville portaali Les Sports+ vahendusel. "Kalender muutub veelgi, Keenia rallit tänavu ei toimu. Võin seda kinnitada."

Mäletavasti jäi Keenia ralli juba mullu koroonapandeemiast tingitud probleemide tõttu ära. Keenia spordi-, kultuuri ja muinsuskaitseministeeriumi kabineti sekretäri Amina C. Mohamedi sõnul on aga riik valmis korraldama rahvusvahelisi spordivõistlusi.

"Keenia on demonsteerinud erakordset võimekust korraldada rahvusvahelisi suurüritusi," kirjutas tippametnik sotsiaalmeedias, kinnitades, et tänavu toimuvad Keenias autoralli MM-etapp ja kergejõustiku U20 maailmameistrivõistlused. Mohamed lisas, et nad on välja töötanud vastavad protokollid, et võistlustel olevate sportlaste tervis oleks kaitstud. "Sport on osa Keenia DNA-st. Me oleme pühendunud sellele, et laiendada seda nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasandil."

Kui aga belglaste soov peaks minema täide ning juuni lõpus peetakse ralli hoopis Belgias, võib see omakorda avada võimaluse kreeklastele, vahendas portaal Xlerate.net. Portaali teatel võib kreeklastel tekkida seega võimalus korraldada augusti keskpaigas Akropolise ralli. Teatavasti kuulub Akropolise ralli WRC sarja varunimekirja.

MM-sarjas oli Akropolise ralli esimest korda 1973. aastal, koos väikeste pausidega püsiti seal 2013. aastani. Võistlusel on tähtis koht ka Eesti spordiajaloos, sest 2003. aastal võitis Markko Märtin seal esimese eestlasena autoralli MM-etapi.