Nimelt oli tänavuse Rootsi MM-etapi toimumine soojade ilmade tõttu pikalt küsimärgi all. Vaid nädal enne ralli algust tuli ametlik teade, et etapp siiski läbi viiakse. Soojade ilmade tõttu toimub ralli aga lühendatud korras.

Kui veel ralli alguses oli plaan läbi viia kümme kiiruskatset, siis laupäeval teatati, et pühapäevase punktikatse esimene läbimine jääb ära. Seega ootab viimasel võistluspäeval sõitjad ees vaid üks katse.

"Üks minu siin olemise põhjuseks on näidata solidaarsust korraldajatele, kes on pannud nii palju tööd sellesse, et ralli ikkagi toimuks," rääkis Todt DirtFishi vahendusel. "Veel mõned päevad tagasi ei teadnud me, kas see üldse peetud saab. Tänu korraldajate, WRC promootorite, FIA ja meeskondade tööle oleme siiski suutnud seda teha."

Todt sõnas, et praegu Rootsis valitseva sooja ilmaga oleks pidanud juba varem arvestama. "Süüdistan selles meid kõiki. Oleksime pidanud juba kaks-kolm aastat tagasi ette nägema. Selge on see, et arvestades Rootsi ralli iseloomu, tuleb seda sõita lumel. Juba mõned aastad pole olnud siin nii palju lund, kui oleme oodanud ja harjunud. Teame, et oleme silmitsi globaalse soojenemisega. Sellepärast me pööramegi nii palju tähelepanu keskkonnale, sest tuleb arvestada, mis tagajärgi sellel kliima muutumisele on."

"Olen kindel, et kõik on õppinud praegusest kogemustest. Oluline on see, et tänavu ralli toimub, aga enam seda sellistes tingimustes ei juhtu. Oleme rääkinud korraldajate ja promootoriga, et võtame kasutusele meetmeid, et kindlustada Rootsi ralli jätkamist ka edaspidi, kuid arvestame samal ajal ka tänavuse aasta kogemusega."

Todt lisas, et järgmisel aastal on Rootsi ralli kindlasti veel kalendris olemas.

"Meie väljakutse on kindlustada, et kui tahame lumerallit, siis me suudame ka lumerallit korraldada," sõnas WRC-sarja promootor Oliver Ciesla. Ciesla lisas, et nad töötavad koos Rootsi ralli peakorraldaja Glenn Olssoniga lahenduse leidmise nimel. "Seda pole lihtne teha. Ei saa lihtsalt öelda (korraldajatele), et kolige Kanadasse või Venemaale. Seda kõike ei saa 12 kuuga teha. Mul ei ole praegu vastust, aga järgmise kuue kuu jooksul loodame leida lahendusi."