Rallihooaja 12. etapi teeb kogu võistlussarjas ainulaadseks asjaolu, et see peetakse erinevatel teekatetel. Kui esimese päev sõidetakse kruusakattega teedel, siis järgmisel kahel päeval kihutatakse kiiretel asfaltteedel. Mõlema kattega sinasõbraks saamine võib sõitjatele osutuda aga tõsiseks väljakutseks.

Betsafe´i ennustusportaali analüütikute hinnangul näitab Ott Tänak ka seekordsel etapil suurepärast kiirust ning pretendeerib Hispaanias ralli võidule. Eestlase võidukoefitsient on spordiennustusportaalis 3,50, mis viitab 28,5-protsendilisele võidutõenäosusele.

Ennustuste kohaselt võib meie mehest napilt paremat kiirust näidata Citroeniga sõitev Sebastian Loeb, kellele mängib head kaardid kätte esimese päeva stardipositsioon. Sellel hooajal varasemalt Mehhikos ning Korsikal võistelnud Loeb´i võidukoefitsiendiks on 3,40, mis teeb võidutõenäosuseks 29,5 protsenti.

Tänaku kõrval MM-tiitlile konkureerivad Sebastien Ogier ja Thierry Neuville hõivavad Betsafe´i analüütikute hinnangul kolmanda ja neljanda koha. Ogier’võidukoefitsient on 4,00 ning Neuville’il koguni 9,00, mis viitab praeguse üldliidri 11-protsendilisele võidutõenäosusele Hispaanias.

Hispaanias toimuval võidukihutamisel on korraga rajal kolm maailmameistrit. Lisaks eelpool mainitud Sebastien Loebile ning kuuendat tiitlit jahtivale Sebastien Ogier’le võtab võistlusest osa ka 2003. aasta maailmameister Petter Solberg.

Olybeti kihlveokontor peab favoriidiks Loebi võidukoefitsiendiga 3,25, järgnevad Tänak 3,5, Ogier 4,0 ning Neuville ja Sordo võrdselt 9,0-ga.

Nii Unibeti kui Pafi vastavad koefitsiendid on: Loeb ja Tänak võrdselt 3,25, Ogier 3,75, Sordo 8,0, Neuville 9,0.

Optibeti koefitsiendid : Loeb 3,5, Ogier 4,0, Tänak 4,1, Neuville 9,0 ja Sordo 10,0.

Coolbeti koefitsiendid: Loeb 3,3, Ogier ja Tänak võrdselt 4,0, Neuville 9,5 ja Sordo 10,0.