Uus rallihooaeg on esimese kahe etapi näol alanud äärmiselt intrigeerivalt ja põnevalt: kui aasta alguses pakkusid paljud, et tiitel jagatakse taaskord ära juba tavapäraseks kujunenud kolmiku Tänak-Ogier-Neuville vahel, siis tegelikult oleme kahe etapi järel olukorras, kus MM-sarja liidriks on hoopis Toyotaga kihutav Elfyn Evans.

Ott Tänak sõnas intervjuus Betsafe’ile, et kõrgus merepinnast ja temperatuur teevad Mehhiko ralli nii sõitjate kui autode jaoks keeruliseks. “Hetkel ei tea kahjuks keegi, mis meie võimekus Mehhikos on, kuid loomulikult anname endast parima,” sõnas Tänak.

Betsafe’i portaalis on ralli favoriidiks 9-kordne maailmameister Sebastien Ogier, kes peab Mehhiko etapivõitude arvestuses alla vanduma vaid rahvuskaaslasele Sebastien Loeb’ile – Ogier’ võidukoefitsient on tugev 2,90. Teisele kohale pretendeerib analüütikute hinnangul ka möödunud hooajal sama tulemust näidanud Ott Tänak koefitsiendiga 3,40. Kolmandaks tuleb ennustuste järgi MM-sarja juhtiv Elfyn Evans.

Mehhiko rallil on esimesena startimine üks MM-sarja keerulisemaid ülesandeid, kuivõrd just sel etapil on teepuhastamise roll tihtipeale äärmiselt suur – samal ajal ei ole tavaliselt oodata ka vihmasadu, mis eestpoolt startijaid natukene päästaks. Kuna teed on vastupidavad ning roopaid sisse ei teki, kehtib lihtne põhimõte: mida tagantpoolt stardid, seda paremad teeolud endale saad. Eesti rallisõbra jaoks on see mõistagi väga hea uudis, sest Ott Tänak läheb reedel rajale alles kuuendana ning oma põhilistest konkurentidest märksa hiljem, saades sellega endale paremad teeolud.

Kõige suuremaks teepuhastajaks peab vähemalt reedel olema seega liiderEvans, kellele järgnevad Neuville ja viimasel kahel aastal Mehhiko ralli võitnud Ogier. WRC ässadest parima lähtekoha saab aga hooaja esimest rallit sõitev Sordo, kes võib alati vabalt esikolmikusse sõita.