Kamenik sattus M-Sporti tänu sellele, et Tänak vahetas töökohta ja võttis oma eestlasest sünoptiku Toyotasse kaasa. "Jah, Hannes Tõnisson tegi Fordile prognoose juba varem, aga nüüd toimus tiimivahetus. Ford otsis endale kedagi, kes võiks neile hakata prognoose tegema ja Hannes soovitas mind," rääkis Kamenik Vikerraadio saates "Vikerhommik", vahendab ERR Sport.

Sünoptik tunnistab, et Monte Carlo ongi ilmaennustajate jaoks kõige keerulisem ralli. "Seal on mitmeid põhjuseid, ilm varieerub mägede tõttu. Enda puhul oli kõige keerulisem enne reedest päeva, päris alguses tundus, et tuleb midagi lumetormi moodi, aga järgmisel kahel päeval prognoos muutus."

Elfyn Evansi ja viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier'ga oled nüüd tuttav mees? "Jah, nendega olid tõesti arutelud, et kuidas olukord saab olema ja andsin neile nii palju nõu, kui oskasin," kinnitas Kamenik. "Rallisõitjad tahavad saada väga praktilist ja kasutatavat informatsiooni - sellest pole kasu, kui ütlen, et jah, võib-olla hakkab vihma sadama, võib-olla on kuiv. Nad tahavad konkreetselt teada et mul on järgmine kiiruskatse märg, ülejärgmine kuiv."