„Auto pidamisega olime hädas. Lahtist kruusa oli teedel palju, see muutis tee libedaks ja sõitmise keeruliseks," sõnas koos Martin Järveojaga sõitev Tänak hooldepausile tulles. „Pärast esimest kiiruskatset muutsime auto juures natuke mõnda asja, et lahtise kruusaga paremini hakkama saada, kuid keeruline oli ikka."

Nelja kiiruskatse järel kaotab Tänak liider Andreas Mikkelsenile 33,4 sekundit. Tiitli eest võitlevatest meestest on esimesena rajal olnud Thierry Neuville 4. (Tänak kaotab talle 20,3 sekundit) ja Sebastien Ogier 7. (+9,8).

Tänak tunnistas, et hommikusele ringile minnes oleks võinud teha rehvide valikul teistsuguse otsuse. „Rehvid ei kulunud nii nagu arvasime. Andreas Mikkelsen näitas, et sõita sai ka pehme rehviga, selles suhtes polnud meil õige valik. Samas oli Neuville esimesena rajal ja sõitis ka kõva rehviga." Teisele ringile minnes ei kavatse aga Tänak pehmemale rehvile üle minna, kuna ilm muutub aina palavamaks ning pehmed rehvid ei pea sellises kuumuses vastu.

Tänaku sõnul tuleb ralli alguses tekkinud seisu aktsepteerida. „Loodetavasti on teisel ringil pidamist rohkem, kuid kindlasti tuleb siin väga keeruline sõit," lausus ta.